U sjeni Liverpoolovih zvijezda

Vratar Loris Karius: Dobar, jeftin... I zgodan!

Karius je u 18 ligaških nastupa na devet utakmica svoju mrežu sačuvao netaknutom, što je mnoge dodatno impresioniralo
Sport / Nogomet | 13. 05. 2018. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad je stigao u Anfield, Loris Karius je bio poznat kao drugi najbolji vratar u Njemačkoj, odmah iza nedodirljivog Manuela Neuera.

Ipak, koštao je samo sedam milijuna eura i izgledalo je kao da ga je Jürgen Klopp kupio na rasprodaji.

Karius je dobar vratar, ujedno jeftin i zgodan dečko, a mnogi kažu: On je najatraktivniji igrač u Premier ligi.

Gotovo svi u Liverpoolu dive se njegovom dobrom izgledu, osim možda Simona Mignoleta, čija je neuvjerljiva uloga broja jedan definitivno okončana otkako je Karius preuzeo tu poziciju.

"To je jedan profesionalan odnos. Mi zajedno treniramo i međusobno se respektiramo", kazao je Karius o svome odnosu s Mignoletom.

Prošle je sezone Karius imao samo 10 nastupa prije nego što je izgubio svoje mjesto u ekipi Liverpoola, a ove sezone je morao čekati do studenog da ga Klopp ponovno vrati na gol, nakon što je Mignolet napravio nekoliko fatalnih pogrešaka.

"On je puno bolji od onoga što ste vidjeli. Želimo razvijati igrače, uvjeravati ljude da nisu loši, Karius ima mnogo stvari koje bi drugi željeli imati", rekao je Klopp prošle ljeta za svog zemljaka.

Na početku sezone Klopp je promijenio svoju strategiju, postavljajući Mignoleta u Premier ligi, a Kariusa u kup natjecanjima, uključujući i Ligu prvaka, kako bi zadržao konkurentnost u timu.

Potpuni obrat došao je na prvenstvenoj utakmici protiv Manchester Cityja na Anfield Roadu, koju je Liverpool dobio 4:3, a na kojoj je branio Karius. Ta ga je utakmica praktično promovirala u prvog vratara.

Nakon što je Klopp jasno kazao kako je Karius vratar broj jedan, Mignolet se zabrinuo za svoju budućnost.

"Moram misliti na svoju budućnost. Meni je 30 godina, a pred nama je Svjetsko prvenstvo. Ovakav odnos ne smije dugo potrajati", govorio je belgijski vratar u redovima Liverpoola.

Međutim, Karius je u 18 ligaških nastupa na devet utakmica svoju mrežu sačuvao netaknutom, što je mnoge dodatno impresioniralo, podsjeća Marca u svojoj kolumni.

Trebalo se za to izboriti, jer nakon dolaska u Liverpool bio je svjestan koliko je put do startne pozicije težak i neizvjestan. Ponavljao je kako prilika mora doći, a on će ju znati iskoristiti.

Čini se kako je pred Kariusom jedna od onih sudbonosnih utakmica u karijeri - finale Lige prvaka protiv Reala 26. svibnja u Kijevu. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale već su ''navikli'' osvajati ovo natjecanje. Nisu ih u tome mogli spriječiti ni Buffon ni Oblak. Uspije li Karius zaustaviti njihove udarce, još uvijek mu večer u Kijevu mogu pokvariti Isco ili Asensio. Čini se kako mu za veliko ostvarenje u finalu Lige prvaka neće biti dostatan samo atraktivan izgled i dosadašnji rezultati.

Pripreme za Kijev u Marbelli

Liverpoolov trener Klopp odlučio se za mini pripreme svoga tima uoči finala Lige prvaka na udaljenosti od 600 kilometara od svog protivnika Reala.

Naime, njemački stručnjak odvest će prvotimce s Anfield Roada u Marbellu, gdje će im se organizirati trodnevni kamp od 16. do 19. svibnja.

Tu su se pripremali i za dvoboje osmine finala protiv Porta, kojeg su prošli u dvije utakmice.

Vježbat će u nogometnom centru Marbella, reklo bi se u gotovo idealnim uvjetima. Predviđaju se temperature od 16 do 22 stupnja Celizija, piše Marca.

Liverpool će biti smješten u La Quinta Gold Resort & Spa de Marbella, hotelu s pet zvjezdica, iz kojega se pruža pogled i na obližnji planinski lanac Sierra Blanca i na Mediteransko more, a udaljen je samo 10 minuta od Marbelle.

Kopirati
Drag cursor here to close