Tribine

Vraća se stajanje na engleske stadione

Prva utakmica na kojoj će navijači moći odlučiti gledati dvoboj sa stajaćih mjesta bit će okršaj Chelsea - Liverpool na Stamford Bridgeu 2. siječnja.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2021. u 15:07 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet klubova koji se natječu u engleskom Premiershipu i Championshipu, Manchester United, Tottenham Hotspur, Manchester City, Chelsea i Cardiff City, dobili su dopuštenje za korištenje stajaćih mjesta na svojim stadionima od 1. siječnja 2022., izjavio je u ponedjeljak britanski ministar sporta Nigel Huddleston.

Pred više od 25 godina propisano je da svi stadioni klubova koji su se natjecali u najboljim engleskim ligama moraju imati samo sjedeća mjesta. To je bila posljedica istrage o tragičnim događajima na stadionu Hillsborough, na kojem je 1989. zbog prenapučenosti na tribini predviđenoj za Liverpoolove navijače poginulo 97 osoba.

Pročitajte još

''Zadovoljstvo mi je odobriti licencu za ovih pet klubova koji će u drugom dijelu sezone na svojim stadionima imati sigurna stajaća mjesta. Sad je pravo vrijeme da se na pravi način testiraju sigurna stajaća mjesta u Premier ligi i EFL Championshipu, uoči odluke o široj primjeni'', izjavio je Huddleston u priopćenju.

''Navijači zaslužuju različite mogućnosti za uživanje u utakmicama i s velikim ću zanimanjem promatrati napredak u ovom pokusnom razdoblju'', dodao je britanski ministar sporta.

Pokusno razdoblje će pratiti istraživanje o čijim će rezultatima ovisiti hoće li britanska vlada od sljedeće sezone dopustiti širu primjenu stajaćih mjesta koja će morati zadovoljavati propisane sigurnosne standarde. 

Predsjednik Tottenham Hotspura Daniel Levy s oduševljenjem je prokomentirao ovu odluku za koju je već duže vrijeme lobirao kod predstavnika britanske vlasti.

Ovo daje mogućnost izbora navijačima koji će dolaziti na utakmice, bilo da se radi o domaćoj ili gostujućoj momčadi, a velika većina naših navijača podržava ovaj koncept, izjavio je Levy.

Prva utakmica na kojoj će navijači moći odlučiti gledati dvoboj sa stajaćih mjesta bit će okršaj Chelsea - Liverpool na Stamford Bridgeu 2. siječnja.

Liverpool se nije našao među pet klubova koji će sudjelovati u pokusnom razdoblju, jer već samoinicijativno provodi pokusno istraživanje primjene stajaćih mjesta u dva sektora na Anfieldu, a rezultate će analizirati na kraju sezone, piše HIna.

Kopirati
Drag cursor here to close