1. FC Köln

Kriza u Kölnu: Vodeći na tabeli, a smijenili trenera!

Iako je 1. FC Köln vodeća momčad, s odličnim izgledima za povratak u elitno društvo, sinoć su nakon domaćeg poraza otpustili trenera Markusa Anfanga...
Sport / Nogomet | 27. 04. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od velikana Bundeslige, 1. FC Köln , ove sezone igra u drugoj ligi, što najbolje ilustrira stanje ovog kluba u novijem razdoblju. FC Köln nikako da se vrati u neku stabilnu fazu, a uoči samog završetka prvenstva u Zweiti u klubu su nastupile velike turbulencije.

Naime, iako je 1. FC Köln  vodeća momčad, s odličnim izgledima za povratak u elitno društvo, sinoć su nakon domaćeg poraza otpustili trenera Markusa Anfanga (44)!

Darmstadt, momčad iz sredine tabele druge lige, nanio je Kölnu u petak domaći poraz (1:2), a to je Jarcima već drugi u nizu.

Otpuštanjem trenera Anfanga, koji je klub preuzeo prošloga ljeta, otkazan je i subotnji trener, tako da će se prvotimci ponovno okupiti u ponedjeljak, piše Bild.

Köln još uvijek ima šest bodova više od HSV-a, koji u ovom kolu gostuje u Berlinu, a Union Berlin također ima izgledne šanse, ali i ambicije za ulazak u Bundesligu. Dakako, kako bi se priključili vodećem dvojcu, trebaju pobijediti HSV.

Trener Anfang naprosto je žrtveni jarac nakon poraza na domaćem terenu, gdje su navijači očekivali potvrdu plasmana u Bundesligu. Nogometaši, trener i uprava su nakon poraza doživjeli najteže osude i uvrede domaćih navijača.

"Anfang raus!" (Anfang, odlazi!) skandirali su Ultrasi Kölna, a sa svih strana tribina su dolazili povici upravi da konačno smijeni trenera.

Iako je nakon toga donesena odluka o otkazu treneru, sportski direktor kluba Armin Veh (58) nije želi dati izjavu o tome, kazavši novinarima kako mu treba jedno vrijeme da sve to ''preradi'' u glavi.

Do kraja prvenstva su tri kola i bilo bi pravo čudo da  1. FC Köln prokocka siguran povratak u Bundesligu.

Anfanga će vjerojatno do kraja prvenstva naslijediti trener mlade momčadi André Pawlak ili bivši pomoćni trener Manfred Schmid.

Sportski direktor Armin Veh može u konačnici i sam sjesti na klupu, s obzirom na svoje bogato trenersko iskustvo.

Bude li se Köln, što se očekuje, plasirao u viši rang, od nove sezone bi ga mogao preuzeti Bruno Labbadia (53), koji će nakon završetka sezone u Bundesligi napustiti Wolfsburg.

Kopirati
Drag cursor here to close