Mateschitz, Dietrich Mateschitz

Vlasnici nogometnih klubova: On je bogatiji i od šeika i od Abramoviča

Kako piše Mirror, Mateschitzevo je privatno bogatstvo procijenjeno na 20,3 milijarde eura. Odmah do njega je šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, vlasnik Manchester Cityja, čije bogatstvo iznosi 19,4 milijarde eura.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2019. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se postavi pitanje koji je među vlasnicima nogometnih klubova najbogatiji poslovni čovjek, većina spontano pomisli na arapske šeike, ruskog oligarha Abramoviča ili eventualno na bogatog vlasnika Arsenala, Stana Kroenkea.

U stvarnosti, najbogatiji je Austrijanac Dietrich Mateschitz (74), vlasnik klubova RB Leipzig, Red Bull Salzburg i New York Red Bulls.

Kako piše Mirror, Mateschitzevo je privatno bogatstvo procijenjeno na 20,3 milijarde eura. Odmah do njega je šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, čije bogatstvo iznosi 19,4 milijarde eura. On je vlasnik Manchester Cityja, a član je vladajuće obitelji u svojoj domovini. Njegov holding City Football Group posjeduje i većinski udio u nogometnom klubu New York City FC.

Slijedi obitelj Agnelli (Juventus), s imovinom u vrijednosti od 11,8 milijardi eura , Philip Anschutz (Los Angeles Galaxy) čije je bogatstvo 11,4 milijardi i Roman Abramovič (FC Chelsea), koji posjeduje 9,4 milijardi eura.

Potom su dalje plasirani: Stan Kroenke (FC Arsenal, 7,3 milijarde), Nasser Al-Khelaifi (Paris St. Germain, 7,1 milijardu) i Shahid Khan (FC Fulham, 6,1 milijardu).

Zhan Jindang, koji je na čelu kineskog holdinga Suning Holdings Group, većinski je vlasnik milanskog Intera, a njegovo je bogatstvo procijenjeno na 5,9 milijardi eura.

Deseti po bogatstvu je Joe Lewis, koji posjeduje imovinu u vrijednosti od 4,3 milijardi eura. On je jedan od najbogatijih Britanaca, a vlasnik je Tottenham Hotspura.

Kopirati
Drag cursor here to close