Uoči Svjetskog prvenstva

Više od petnaset poznatih nogometaša moglo bi propustiti Mundijal?

Argentinski izbornik Sampaoli dosta eksperimentira od trenutka kad je preuzeo reprezentaciju, a može se dogoditi da neka od imena kao što su Dybala, Icardi, Pastore ili vratar Gerónimo Rulli na budu na listi putnika
Sport / Nogomet | 17. 03. 2018. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preostala su još samo dva mjeseca da izbornici reprezentacija koje će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prijave liste igrača koji će sačinjavati njihov kadar.

Analizirajući popise pozvanih nogometaša za predstojeće prijateljske utakmice tijekom ožujka, španjolska Marca uočava kako neke velike zvijezde prilično vise, jer ih izbornici u ovome trenutku nisu pozvali.

Brazil, kao jedan od favorita u Rusiji, bi mogao nastupiti bez  Davida Luiza, koji je izgubio mjesto prvotimca u Chelseaju, a jednako vrijedi i za Danila u Manchester Cityju. Najveće je pitanje ipak hoće li moći nastupiti Neymar, koji je nedavno operirao stopalo.

Kao trajni favoriti, Nijemci također imaju neke dvojbe, a moguće je da i jedan broj njihovih zvijezda utakmice pogleda s tribina. Vratar Manuel Neuer se jako sporo oporavlja nakon teže ozljede, a veznjaci Götze, Reus i Weigl u ovome trenutku su dobili ''poštedu'' od Joachima Löwa, i to baš pred prijateljsku utakmicu s Brazilom, za koju svakome treneru trebaju najbolji i najspremniji igrači. Očito je da njih trojica nisu najspremniji.

Argentinski izbornik Sampaoli dosta eksperimentira od trenutka kad je preuzeo reprezentaciju, a može se dogoditi da neka od imena kao što su Dybala, Icardi, Pastore ili vratar Gerónimo Rulli na budu na listi putnika. Sve će ovisiti od njegovih taktičkih zamisli i pokazane forme, iako su svi nabrojani godinama igrači jakih timova, ali s diskontinuitetom forme.

Domovina nogometa Engleska, uvijek ima velika očekivanja od svjetskih prvenstava. U ovome trenutku nisu u reprezentativnoj formi Cahill i Sturridge, dok se Kane oporavlja od ozljede.

Europski prvak Portugal ima jasno definiranu strategiju, oslanjajući se na Cristiana Ronalda, ali se može dogoditi da Nani, Eder, Pepe ili Renato Sanches, koji su na Europskom prvenstvu imali zapažene uloge, ne odu u Rusiju.

Za kraj, Švedska, tim koji je eliminirao Italiju u play-offu, mogao bi ići na Svjetsko prvenstvo bez Zlatana Ibrahimovića. Sada se vode intenzivni razgovori da se Ibra ipak vrati u reprezentaciju, bez obzira što se od nje oprostio. U svakom slučaju, dolazak na svjetsko prvenstvo igrača kao što je Zlatan, značilo bi dobitak za najveću svjetsku nogometnu smotru.


Kopirati
Drag cursor here to close