Petev

Višća se oprostio od reprezentacije

Među 25 igrača nema Edina Višće, koji se prema riječima Peteva odlučio oprostiti od našeg državnog tima.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik reprezentacije BiH Ivaylo Petev objavio je popis za prijateljske utakmice s Crnom Gorom i Danskom, na kojem se našlo 25 igrača.

Među tih 25 igrača, piše Avaz, nema Edina Višće, koji se prema riječima Peteva odlučio oprostiti od našeg državnog tima.

''Nazvao me je prije desetak dana i obavijestio da se želi oprostiti, da ne može dati sto posto ekipi. Meni je iskreno žao, računao sam na njega kao jednog od glavnih igrača u kvalifikacijama za EP. Jedino mogu prihvatiti. Ako se jedan dan predomisli da pomogne svojim kolegama i zemlji, možemo razgovarati'', rekao je Petev na press konferenciji.

Edin Višća je za reprezentaciju BiH debitirao 10. prosinca 2010. godine u prijateljskoj utakmici s Poljskom. Odigao je 55 utakmica i postigao 10 golova.

Na popisu nema Edina Džeke i Miralema Pjanića, koje je Petev odlučio poštedjeti.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Zorja), Kenan Pirić (Maribor)

Obrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić

Vezni red: Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić

Napad: Miroslav Stevanović, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak

Kopirati
Drag cursor here to close