Nguyen Hoai Nam

Vijetnamac kupio Sarajevo

Nam je kupio 60 posto vlasničkog udjela u Sarajevu, dok je dosadašnji većinski vlasnik, malezijski multimilijunaš Vincent Tan, zadržao 30 posto udjela.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2019. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Sarajevo dobio je novog vlasnika i njime će ubuduće upravljati poduzetnik i milijunaš iz Vijetnama Nguyen Hoai Nam, potvrdili su u petak članovi sadašnje uprave tog kluba.

Nam je kupio 60 posto vlasničkog udjela u Sarajevu, dok je dosadašnji većinski vlasnik, malezijski multimilijunaš Vincent Tan, zadržao 30 posto udjela.

Foto: Anadolija / Sabrina Buljubašić i Nguyen Hoai Nam

Preostalih 10 posto vlasništva u rukama je osoba iz Bosne i Hercegovine.

Nam je na čelu Vietnam Football Development and Investment Funda (PVF).

''Nam je tu (u Sarajevu) od prošle godine i prati kompletan rad kluba'', kazala je Sabrina Buljubašić, direktorica kluba potvrđujući novu vlasničku strukturu o kojoj se već mjesecima nagađalo, javlja Hina.

Foto: Anadolija / Sabrina Buljubašić

Buljubašić je dodala kako vjeruje da neće biti značajnijih promjena u upravi kluba jer su već provedene promjene koje postupno donose rezultate.

PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je bivši francuski nogometaš Philippe Omar Troussier, koji je vodio reprezentacije Japana, Obale Bjelokosti, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso.

Foto: Anadolija / Nguyen Hoai Nam

Jedan od savjetnika PVF-a je bivši igrač Manchester Uniteda, a sada trener Ryan Giggs.

FK Sarajevo trebao bi biti integriran u mrežu klubova koji bi razmjenjivali igrače.

Kopirati
Drag cursor here to close