Velika pobjeda

VIDEO | Sjećate se prvog srpnja 2018.? Noć kada je Hercegovina ludo slavila

Da se nije dogodila nesretna pandemija danas bi zbrajali dojmove nakon zadnjih utakmica osmine finala Eura 2020., koje su bile zakazane na jučerašnji dan, te bi se pripremali za četvrtfinala koje je trebalo početi 3. srpnja.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2020. u 14:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, Euro je prebačeno za 2021., pa je jedino što možemo prisjetiti se jedne velike utakmice koja je odigrana na današnji dan prije dvije godine. 

Prvog srpnja 2018. u Njižni Novogorodu Hrvatska je na jedanaesterce pobijedila Dansku i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Isti dan je Rusija iznenađujuće izbacila Španjolsku i vjerojatno malo olakšala put Hrvatskoj do povijesnog finala, jer je momčad Zlatka Dalića i Ruse u četvrtfinalu izbacila na jedanesterce. 

Protiv Danske je bila prava drama. Oba gola pala su u prve četiri minute (Jorgenssen 1., Mandžukić 4.,), a onda nije nijedan u sljedećih 116 minuta. 

U raspucavanju junak je bio Danijel Subašić s tri obrane, a Ivan Rakitić pogodio je odlučujući penal i odveo Hrvatsku u četvrtfinale. Pobjeda se slavila i širom BiH, a u velikom broju gradova slavilo se do dugo u noć.

Kopirati
Drag cursor here to close