Izazov

Video poruka Vatrenih: Ostanite kod kuće

"Zajedno, odgovorno, hrabro i ponizno," poručio je Modrić na početku videa. "Tako smo pobjeđivali na svjetskom prvenstvu," nastavio je Ivan Perišić.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je trebala otputovati u Dohu na prijateljski turnir, ali umjesto toga "Vatreni" provode vrijeme kod kuće sa svojim najbližima zbog pandemije koronavirusa.

Imajući u vidu ozbiljnost situacije, svjetski doprvaci su odlučili snimiti video te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo poslati upute kako se zaštititi tijekom ove pandemije s jasnom porukom za kraj, koju je uputio kapetan reprezentacije i najbolji igrač svijeta 2018. godine, Luka Modrić: "Ostanite doma!"

"Zajedno, odgovorno, hrabro i ponizno," poručio je Modrić na početku videa. "Tako smo pobjeđivali na svjetskom prvenstvu," nastavio je Ivan Perišić.

"Sada je pred nama puno važniji izazov," naglasio je Domagoj Vida, a Dejan Lovren poručio: "Koronavirus nije igra."

Ovo nije sezonska gripa, kazao je Ivan Rebić, dok je Milan Badelj ustvrdio kako nemamo lijekove niti cjepivo kojima bi mogli zaštititi naše roditelje, bake i djedove.

U video poruci još se pojavljuju i Dario Melnjak, Bruno Petković, Dominik Livaković, Duje Ćaleta-Car, Lovre Kalinić, Tin Jedvaj, Mile Škorić, Nikola Vlašić, Andrfej Kramarić, Mario Pašalić, Marcelo Brozović, Simon Sluga, Josip Brekalo, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić, te Zlatko Dalić.

Video: Ostani doma!

Podsjetimo, HNS je već pokazao razumijevanje za ozbiljnost situacije rano reagiravši s odgodom svih nogometnih natjecanja, a delegacija Saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izbornikom Zlatkom Dalićem odlučila se za dobrovoljnu samoizolaciju nakon što su u Amsterdamu boravili na istom događaju sa zaraženim predsjednikom Srpskog nogometnog saveza.

"Pozivamo sve građane i organizacije na maksimalnu odgovornost, ozbiljnost i poštivanje svih mjera koje propisuju nadležne državne institucije kako bismo zajedno što prije prebrodili ovu krizu," poručili su iz HNS-a, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close