Championship

VIDEO | Najkontroverzniji pogodak sezone

Kaotične scene viđene su u utakmici Championshipa između Leeds Uniteda i Aston Ville (1:1)
Sport / Nogomet | 28. 04. 2019. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 45. kolu engleskog Championshipa Leeds i Aston Villa odigrali su neodlučeno 1:1. Pobjeda je trebala i jednoj i drugoj momčadi kako bi izborile mjesto u doigravanju za eventualan plasman u najviši rang - Premiership, pišu Sportske novosti..

Bizarna situacija o kojoj će se još pričati dogodila se u 72. minuti. Veznjak Leedsa Mateusz Klich poveo je akciju, sjurio se prema šesnaestercu, pucao je s desetak metara i pogodio mrežu za vodstvo domaćih.

Budući da je gostujući napadač Jonathan Kodjia u tim trenucima ozlijeđen ležao na travnjaku, svi su očekivali da Klich izbaci loptu izvan terena.

Reakcije na njegov pogodak bile su veoma burne, skočili su svi s klupe Aston Ville i nastala je sveopća makljaža. Proslavljeni nogometaš Chelseaja John Terry i aktualni pomoćni trener Aston Ville pojurio je prema treneru Leedsa Marcelu Bielsi i tražio njegovu reakciju.

Argentinski stručnjak, koji je poznat i pod nadimkom Luđak, na to je reagirao iznimno korektno i zatražio od svojih igrača da puste gostima izjednačujući pogodak.

Nesvakidašnja scena odvila se kada su igrači Leedsa odlučili stajati i pustiti Alberta Adomaha da neometan postigne pogodak. Situacija je nevjerojatnija i stoga što je tim potezom Leeds izgubio i teoretsku šansu da izravno izbori plasman u Premiership.

Nakon pretposljednjeg kola Leeds na trećemu mjestu ima 83 boda, pet manje od drugoplasiranog Sheffielda i osam manje od vodećeg Norwicha.

Kopirati
Drag cursor here to close