Legenda kluba

VIDEO | Totti odlučio: Gotovo je, postajem direktor Rome!

Sport / Nogomet | 17. 07. 2017. u 18:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni talijanski nogometaš Francesco Totti (40) razriješio je svoje dvojbe oko nastavka karijere.

"Moj igrački put je završio, postajem direktor u klub," poručio je bivši kapetan Rome koji je dres rimskog kluba nosio čak 25 godina.

Totti je svoje posljednje igrače minute u dresu Rome odigrao 28. svibnja u posljednjem kolu protiv Genoe (3-2). Četrdesetogodišnji Totti ušao je u igru u 54. minuti, što mu je bio 786. nastup za Romu, a 619. u talijanskom prvenstvu.

"Posljednju utakmicu sam odigrao 28. svibnja i taj datum će za mene zauvijek ostati poseban. Teško je opisati emocije i misli koje su tog dana prolazile kroz mene. Moj igrački put je završio tog dana, a sada počinje moja nova uloga. Nadam se da ću biti jednako uspješan. Nogomet je i dalje moja ljubav i strast," poručio je Totti.

Danima se nagađalo kako bi Totti mogao nastaviti igračku karijeru u nekom od drugih klubova. Ponude su stizale sa svih strana svijeta, no Totti je sve odbio.

"Nije bilo smisla. Stigao sam do kraja svog igračkog puta. Sada sam ponovo na početku, prepun motiva i želje. Vjerujem kako će mi igračko iskustvo pomoći na novom poslu," dodao je.

Totti je u dresu Rome ukupno odigrao 786 utakmica u svim natjecanjima, zabio je 307 golova, osvojio Serie A, dva Kupa i dva Superkupa Italije. Bio je svjetski prvak s Italijom 2006. te europski doprvak 2000. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close