Robusni Čileanac

Veznjak Barcelone Arturo Vidal dogovorio povratak u Serie A

Glavni razlog pri odabiru Intera leži u dojmovima koje nosi iz perioda kojeg je proveo u Torinu kada ga je trenirao Antonio Conte. Talijanski strateg sada je trener Nerazzurra, a Vidal je inzistirao na ponovnoj suradnji s bivšim trenerom.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2020. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Barcelona / Arturo Vidal (FC Barcelona)

Već je neko vrijeme poznato kako su Arturo Vidal i Ivan Rakitić na izlaznim vratima Barcelone. Dok hrvatski reprezentativac još tek prima ponude svih zainteresiranih klubova, prema posljednjim informacijama iz Španjolske, Čileanac je već dogovorio svoj novi angažman.

Kako prenosi Barcin insajder, Francesc Aguilar, veznjak je već dogovorio uvjete suradnje s milanskim Interom, a sada je samo pitanje hoće li prijeći na Giuseppe Meazzu u sklopu transfera Lautara Martineza na Camp Nou, ili će pak to biti zaseban transfer.

Iako je prethodno bilo spekulacija o odlasku 32-godišnjeg Čileanca u redove Juventusa, čije boje je već branio od 2011. do 2015. godine, ovog puta se odlučio na odlazak u Milano. Međutim, glavni razlog pri odabiru Intera leži u periodu koji je proveo u Torinu kada ga je trenirao Antonio Conte.

Talijanski strateg sada je trener Nerazzurra, a Vidal je inzistirao na ponovnoj suradnji s bivšim trenerom zbog čega će od sljedeće sezone obući crno-plavi dres.

Iako je prva ponuda Barcelone za Lautara, koja je uključivala novac, Vidala i Semeda – odbijena, slijedi nova ponuda Blaugrane.

Ako je vjerovati Aguilarovim informacijama, Arturo Vidal od sljedeće sezone bi u svakom slučaju trebao biti novi je igrač Intera, sada je samo na klubovima da dogovore visinu odštete, ukoliko on ne bude uključen u transfer Martineza.

Ako se odluče na "pojedinačan transfer", Barca će tražiti 20 milijuna eura, dok Talijani zasad nude pet milijuna manje.

Ipak, sve upućuje na to da će Vidal biti jedan od dvojice igrača uz 60 milijuna eura koji će Kataloniju zamijeniti Lombardijom, dok će argentinski golgeter put Camp Noua.

Čileanskom reprezentativcu ovo će biti šesti klub u karijeri, nakon matičnog Colo Coloa, Bayera, Bayerna i spomenutih Juventusa i Barcelone.

U dresu Blaugrane ove je sezone u prvenstvu upisao 22 nastupa, zabivši šest golova uz dvije asistencije, iako je startao u tek osam utakmica u početnom sastavu.

Kopirati
Drag cursor here to close