Iznenađenje

Verona srušila Juventus

Verona je ovom pobjedom skočila na šesto mjesto sa 34 boda, dok je Juventus i dalje vodeći sa 54 boda.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2020. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Verone, koje vodi hrvatski trener Ivan Jurić, priredili su veliko iznenađenje u 23. kolu talijanskog prvenstva svladavši na svom terenu vodeći Juventus sa 2-1 (0-0).

Verona j trebala povesti u prvom poluvremenu, ali je pogodak Kumbulle u 20. minuti poništen zbog milimetarskog zaleđa. Kada je sredinom nastavka Cristiano Ronaldo u 65. minuti prevario svog čuvara, bivšeg stopera Dinama Rrahmanija, te pogodio za vodstvo Juventusa činilo se kako će torinski sastav ponovno osvojiti bodove bez velike igre.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Verona - Juventus

No, u 76. minuti Borini je iskoristio veliku pogrešku Pjanića i poravnao na 1-1, da bi Pazzini u 86. minuti iskoristio kazneni udarac za Veronu koji je dosuđen zbog Bonuccijeva igranja rukom, javlja Hina.

Verona je ovom pobjedom skočila na šesto mjesto sa 34 boda, dok je Juventus i dalje vodeći sa 54 boda. Drugi Inter, koji u nedjelju igra gradski derbi s Milanom, ima 51, a treći Lazio koji će gostovati kod Parme, 50.

Ranije u subotu je Sampdoria ostvarilia vrijednu pobjedu u borbi za ostanak u Serie A svladavši kao gost Torino sa 3-1 (0-0). Domaći su pod vodstvom novog trenera Longa poveli golom Verdija (55), ali su u razdoblju od 70. do 79. minute primili čak tri gola. Preokret je kreirao Gaston Ramirez (70, 75) pogocima za 1-1i 1-2, a konačni rezultat postavio je Quagliarella (79-11m) s bijele točke. Sampdoria je 16. sa 23 boda, sedam više od gradskog rivala Genoe koja je u zoni ispadanja 18., dok je Torino ostao 12. sa 27, javlja Hina.

Atalante iz Bergama je kao gost u Firenci svladala Fiorentinu sa 2-1 (0-1). Domaći su poveli u prvom poluvremenu pogotkom Chiese (32), ali u nastavku su Zapata (49) i Malinovski (72) donijeli preokret. Mario Pašalić igrao je za Atalantu do 64. minute kada ga je zamijenio strijelac drugog gola Malinovski, dok je Milan Badelj igrao za Fiorentinu od 85. minute.
Četvrta Atalanta sada ima 42 boda, tri više od pete Rome koja je u petak izgubila na svom terenu od Bologne (2-3), dok je Fiorentina ostala 14. sa 25 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close