Iz dvice u keca

Veliki preokret Southamptona protiv Liverpoola

Sport / Nogomet | 20. 03. 2016. u 16:33 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Southamptona svladali su Liverpool s 3:2 u 31. kolu engleskog prvenstva, nakon što je momčad Juergena Kloppa vodila 2:0 nakon samo 22 minute te držala tu prednost sve do 64. minute, kada je uslijedio veliki preokret domaće momčadi.

U prvom poluvremenu, dok je u gostujućoj momčadi bio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, Liverpoola obrana nijednom nije kapitulirala. U nastavku je Lovrena zamijenio Slovak Martin Škrtel te u 49. minuti skrivio kazneni udarac. Na njegovu sreću vratar Simon Mignolet zaustavio je udarac seneglaskog napadača Sadija Manea pa je Liverpool ostao na dva gola prednosti.

No, u 64. minuti Mane se iskupio pogotkom kojim je momčad Ronalda Koemana smanjila zaostatak. Gosti su do 83. minute držali tri boda, a onda su u tri minute ostali bez ijednog. Prvo je talijanski reprezentativac Graziano Pelle snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio na 2:2, a u 86. minuti Mane je doživio potpuno iskupljenje za nerealizirani kazneni udarac, kada je na gotovo identičan način kao i kod prvog pogotka svladao Mignoleta i donio pobjedu Southamptonu kojom je Koemanova momčad stigla do sedmog mjesta s 47 bodova, tri više od devetoplasiranog Liverpoola.

FULL TIME: Southampton FC 3-2 Liverpool FCWhat a game! What a comeback! What a three points! The hosts win it after being 2-0 down at half time!

Posted by Southampton FC on Sunday, 20 March 2016

U drugoj poslijepodnevnoj utakmici nedjeljnog programa Newcastle je iščupao bod na svom stadionu protiv Sunderlanda. Gosti su poveli u 44. minuti pogotkom Jermaina Defoea, a u 83. minuti je za konačnih 1:1 pogodio srbijanski napadač Aleksandar Mitrović.

Podjelom bodova obje su momčadi ostale u zoni ispadanja: Sunderland je na 18. mjestu s 26 bodova, a Newacstle je 19. s bodom manje. Vodeći Leicester ima 66 bodova, a Tottenham je drugi s 58 i utakmicom manje.

Kopirati
Drag cursor here to close