Dinamo - Fenerbahče 4:1

Velika pobjeda Dinama u Europskoj ligi

Pogotke su za Dinamo postigli Ivan Šunjić (16), Izet Hajrović (27, 57) i Dani Olmo (60), dok je strijelac za istanbulsku momčad bio Roman Neustadter (48).
Sport / Nogomet | 20. 09. 2018. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 1. kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama su u Zagrebu slavili protiv turskog Fenerbahčea s 4-1 (2-0). 

Pogotke su za Dinamo postigli Ivan Šunjić (16), Izet Hajrović (27, 57) i Dani Olmo (60), dok je strijelac za istanbulsku momčad bio Roman Neustadter (48). 

Hrvatski prvak je na Maksimiru došao do jedne od najvećih europskih pobjeda, iskoristivši opuštenost turskog doprvaka koji protiv Dinama nije postavio najjači sastav. No, Dinamo je posve zaslužio veliku pobjedu jer je zagrebačka momčad igrala motivirano, poletno,atraktivno i efikasno. Startna pobjeda Dinama u Europskoj ligi budi nade da bi Zagrepčani nakon skoro 50 godina mogli dočekati europsko proljeće, prenosi Hina.

Dinamo je poveo u 16. minuti preko Ivana Šunjića nakon gužve u šesnaestercu turske momčadi. Gavranović je uputio povratnu loptu prema Šunjiću koji s desetak metara prizemnim udarcem pogađa sami donji desni kut.  U 27. minuti Zagrepčani su došli do novog gola nakon lijepe akcije u kojoj je Gavranovič primio dugačak pas i petom ostavio loptu Hajroviću koji probija turskog vratara. U 34. minuti prva šanse za Fener, Koybasi je izveo dobar slobodan udarac s 20-tak metara, ali je Livaković bio oprezan i pravovremen. U 36. minuti veliku neopreznost turske obrane ne koristi Gavranović, a u 37. minuti nakon ubačaja s kuta Dilaver posve sam s pet metara udarcem glavom pogađa vratnicu. 

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Turci su smanjili udarcem glavom Romana Neustadtera nakon udarca s kuta Topala. No, u 57. minuti nevjerojatna pogreška dvojice turskih braniča Koybasija i Topala, koji su se međusobno sudarili, a loptu im je ukrao Olmo i nesebično poslužio potpuno samog Hajrovića kome nije bilo teško pogoditi mrežu.  Samo tri minute kasnije  Dani Olmo je povećao na 4-1 nakon brze akcije po desnoj strani, a Španjočev šut iskosa s desetak metara vratar Tekin nije uspio obraniti. U 62. minuti Šunjić je pogodio gredu, a isti igrač samo minutu kasnije ne uspijeva s tri metra pospremiti loptu u prazan gol u periodu igre u kojem su Turci bili posve šokirani Dinamovim trećim i četvrtim golom. U 80. minuti Gavranović je iz blizine pokušao dvaput, ali mu je oba pokušaja obranio Tekin. U 84. minuti Theophile je bio neoprezan, vraćao je loptu Livakoviću, a uposlio Slimanija čiji udarac bravurozno brani mladi Dinamov vratar. 

U 2. kolu 4. listopada Dinamo gostuje kod Anderlechta, dok Fenerbahče dočekuje Spartak. 

Nogometaši Arsenala, Milana, Celtica, Bayer Leverkusena i Sportinga izborili su pobjede u susretima prvog kola Europske lige.

Kopirati
Drag cursor here to close