'Rođeni'

Veležu samo konstantnost donosi Premier ligu

Rođeni su među prvima startali sa pripremama za novu sezonu, odigrali su popriličan broj prijateljskih utakmica, dijelimično su i promijenili sliku igračkog kadra.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se početak nove sezone u Prvoj ligi FBiH, Velež je odigrao devet utakmica, ostala je još jedna provjera prije starta 11. kolovoza i utakmice u Čapljini.

Rođeni su među prvima startali sa pripremama za novu sezonu, odigrali su popriličan broj prijateljskih utakmica, dijelimično su i promijenili sliku igračkog kadra.

U ovom preostalom razdoblju do prve prvenstvene utakmice udara se završna glazura, a kako će to sve izgledati vidjet će se vrlo brzo. U posljednje vrijeme planove trenera Rahimića donekle su kvarile ozljede pojedinih igrača, ali srećom po njegovu ekipu, nije se radilo o težim.

"Pojedini igrači su preskočili nastup na turniru u Ilijašu poput Fajića, Lucasa, još par njih, ali se srećom ne radi o nekim ozbiljnim ozljedama, rekao je trener Veleža Ibro Rahimić za Dnevni list.

"Za nas je najvažnije u ovom trenutku da pokušamo koliko je to moguće podići samopouzdanje na najveću moguću razinu. Imali smo samo problema sa realizacijom, ali polako stvari dolaze na svoje mjesto. Start će biti vrlo važan, moramo se maksimalno fokusirati na taj prvi susret.

Prošle sezone smo imali velikih problema u susretima kada smo bili pod pritiskom, kada smo bili u situaciji da moramo dobiti utakmicu. Znali smo ući u seriju, upisati tri, četiri pobjede i onda kada bi se otvorila mogućnost da uhvatimo priključak sa ekipama na vrhu, mi bi smo podbacili. Takve oscilacije
moramo spustiti na najmanju moguću mjeru, ako želimo naredne sezone biti u društvu najboljih, dodao je Rahimić.

Tijekom prošle sezone Velež je često ulazio u probleme kada su na suprotnoj strani bili defanzivno orjentirani protivnici, ekipe koje su se disciplinirano branile.  Nedostajalo je ideje, kreacije u sredini. U narednoj sezoni “praznog hoda” ne smije biti u takvim utakmicama i sa takvim protivnicima, zato će igrači iz veznog reda morati podnijeti još veći teret. A u veznom redu su se navijači i trener Rahimić “navikli” na Mehmeda Ćosića.

"Dosadašnji dio priprema smo odradili u najboljem mogućem redu, odlično smo radili i sve sa nestrpljenjem očekujemo start sezone u prvu utakmicu. Mislim da je stručni stožer napravio odličan posao kada su u pitanju pojačanja, vjerujem da svaki od ovih novih igrača može dati svoj doprinos ispunjenu cilja, a to je ulazak u Premijer ligu. Za nešto tako će biti potreban maksimalan angažman svih igrača", naglasio je
Ćosić.

Kopirati
Drag cursor here to close