Rođeni pod reflektorima

Veležu nikako ne leži Olimpik: "Srušit ćemo i tu neugodnu tradiciju"

Velež je u utorak u Tuzli ostvario 3:1 pobjedu kod domaćeg Tuzla Cityja, kojom je prekinuo malu seriju utakmica u kojima nije ostvario trijumf.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2020. u 18:38 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Momci su ostavili zadnji atom snage u Tuzli i ponosan sam na njih. Pogotovo zbog svega što se dešavalo prije te utakmice. Vratili smo samopouzdanje i vratili se na ono prije Širokog u Kupu, jer dotad smo jako dobro izgledali”, kazao je trener Veleža Feđa Dudić uoči današnjeg treninga.

Velež do kraja godine ima dvije utakmice, obje na svom terenu. Prvo će u subotu dočekati Olimpik, a onda Mladost.

“Osvojili smo u Tuzli velika tri boda što nam je donijelo mirnoću da se spremimo za sljedeće dvije. Idemo u obje na pobjedu i ako ih ostvarimo možemo prezadovoljni na zimsku pauzu gdje ćemo na miru sumirati što smo napravili”, dodao je Dudić. 

U subotu u 17 sati Velež će pod reflektorima i uz TV prijenos na Areni dočekati Olimpik. Iako posljednji na ljestvici Olimpik je Rođene dobio 2:1 u prvom dijelu sezone.

“Teren će biti pretežak, vidio sam prije treninga teren i ogromne su lokve, a gledao sam prognozu, i sutra će padati. Čeka nas protivnik koji se bori za goli život, koji nam ne leži po tradiciji. Moram priznati da sam se iznenadio kada sam vidio da ih odavno nismo dobili, ni u Premijer ligi ni u Federalnoj ligi. Ali ove sezone smo rušili puno tradicija, pa možemo i tu”, zaključio je Feđa Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close