Za kraj jeseni na Koševu

Velež želi pobjedom zaključiti polusezonu

"Sarajevo je protiv Širokog Brijega odigralo možda i najbolje poluvrijeme u ovoj polusezoni. Bili smo na toj utakmici, gledali smo Sarajevo. Sigurno je da će uvjeti na terenu diktirati sam tempo utakmice protiv Sarajeva", kaže Dudić.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2021. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednju prvenstvenu utakmicu u ovoj polusezoni, nogometaši Veleža će odigrati u Sarajevu, protiv starog rivala. Iako je u posljednjih nekoliko susreta Velež popravio svoju statistiku međusobnih dvoboja i dalje je još uvijek jako dugo bez trijumfa u gostima protiv Sarajeva, još od prvenstva u sezoni 1987/88,
one sada već nekadašnje države. Prvi duel ove dvije ekipe ove sezone završio je bez pobjednika, u ne pretjerano gledljivoj utakmici.

Uostalom, zadnja tri okršaja starih rivala zaključena su bez pobjednika, s tim da su nekako u svakoj od tih utakmica jedni i drugi ostalo nedorečeni. Kao uostalom i većim dijelom ove sezone.
Da stvar bude zanimljivija, Velež je ove polusezone daleko više bodova osvojio na gostujućim terenima, na domaćem je uspio samo savladati Posušje i Leotar, dok je u gostima uzeo 13 bodova, na posljednje četiri utakmice (Posušje, Rudar, Sloboda i Leotar) osam.

S eventualna današnja tri boda Velež neće napraviti pomak na tabeli, ali bi sigurno pobjeda protiv Sarajeva značila puno prije svega na psihološkom planu, za momčad koja bi prema najavama trebala doživjeti jedan redizajn.

"Sarajevo je protiv Širokog Brijega odigralo možda i najbolje poluvrijeme u ovoj polusezoni. Bili smo na toj utakmici, gledali smo Sarajevo. Sigurno je da će uvjeti na terenu diktirati sam tempo utakmice protiv Sarajeva. Pripremit ćemo se i za bolji i za lošiji teren, pokazali smo da se možemo adaptirati na svako stanje terena. Suvišno je pričati o Sarajevu, sigurno je da su sklop dobrih pojedinaca, međutim mi idemo gore da pobijedimo i na najbolji način okončamo polusezonu. Vratili smo se iz Trebinja s važnom pobjedom, napunili se samopouzdanjem" rekao je u najavi utakmice Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close