Visoko

Velež ''utrpao'' Bosni osam komada

Trener Veleža Feđa Dudić je odlučio početi meč sa igračima koji inače dobijaju nešto manju minutažu, ali to nije spriječilo goste da lagano dođu do uvjerljive prednosti.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2020. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Visokom je u utrak odigran prijateljski susret između domaće Bonse i gostiju iz Mostara, FK Velež. Rođeni su upisali laganu pobjedu, rezultatom od čak 0:8.

Trener Veleža Feđa Dudić je odlučio početi meč sa igračima koji inače dobivaju nešto manju minutažu, ali to nije spriječilo goste da lagano dođu do uverljive prednosti.

Od početka je Bosna stala defanzivno, ali to nije pomoglo domaćoj ekipi pošto je nakon jako loše rekacije zadnje linije Čatić pogodio za 0:1, piše SportSport.ba.

Potom je golu Bosne zaprijetio i Zeljković, a zadnja linija Bosne je nastavila biti nesigurna.

U 20. minuti je Ovčina oboren u kaznenom prostoru Bosne, a isti igrač je i šutirao penal. Iako je mladi golman Sirćno sjajno pročitao i obranio penal, Ovčina je natrčao na odbijenu loptu i pogodio za 0:2.

U finišu prvog dijela je Osmić pokušao iz dobre situacije, ali je lopta otišla preko gola Bosne.

Tako se na odmor otišlo vodstvom Rođenih od 0:2. Malo tko se u Visokom nadao da će Velež u nastavku postići još šest golova.

Pustio je Dudić "s lanca" svoje najbolje igrače, a to je imalo katastrofalne posljedice po umornu ekipu Bosne.

Nakon 4-5 minuta igre u nastavku, domaći ponovo ruše Ovčinu u vlastitom kaznenom prostoru, a ovaj put Osmić šutira i pogađa za 0:3.

U 60. minuti je trener Veleža Feđa Dudić zamijenio sve igrače i na teren poslao, manje-više, startnu postavu Rođenih (Bogdanović, Ćosić, Cheshmedjiev, Zvonić, Ćivić, Radovac, Pršeš, Vehabović, Cvijanović, Brandao, Mulić).

Prvi pravi šut u okvir gola Veleža upućen je u 64. minuti, ali je to bio lagan posao za golmana Aličića.

U 66. minuti je visoki Fejsal Mulić krunisao lijepu akciju svog tima i doveo Velež u prednost od 0:4.

Koji minut kasnije Mulićev pokušaj zaustavlja prečka, a visoki napadač je prečku pogodio i u 76. minuti, ali je onda došao do odbijene lopte i pogodio za 0:5.

Bosna je djelovala potpuno razbijeno, nisu mogli domaći izdržati tempo, a u 77. minuti su i po šesti put vadili loptu iz svog gola. Ponovo je Mulić bio strijelac.

Nastavila se agonija Bosne, pa je Cvijanović u 81. minuti iskoristio raspad sustava domaćih i pogodio za 0:2, da bi dvije minute kasnije i Brandao zatresao mrežu gola Bosne. Brazilac je tada povisio na 0:8.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Velež upisao izuzetno uvjerljivu pobjedu

 

NK Bosna - FK Velež 0:8 (0:2)

Početni sastavi:

NK Bosna Visoko: Sirćo, Beganović, Ćosić, Husić, Mrkalić, Sarvan, Ahmić, Agić, Tahmaz, Čomaga, Mahmić.

FK Velež: Aličić, Dario, Bihorac, Alagić, Jelovac, Zeljković, Zvizdić, Ovčina, Osmić, Sijamija, Čatić.

Kopirati
Drag cursor here to close