Izlazak iz Krize

Velež u Mostaru pobijedio Leotar i došao do nova tri boda

Velež je trenutno peti na ljestvici sa deset osvojenih bodova iz šest mečeva, dok je Leotar deveti sa pet bodova iz sedam odigranih utakmica.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2021. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža su na svom terenu pobijedili Leotar sa 2:1 u meču sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na početku utakmice obje ekipe igrale su nešto opreznije, te nije bilo nekih ozbiljnijih prilika. Utakmica je prekinuta u osmoj minuti zbog bakljade navijača domaćih, ali je nastavljena nekoliko minuta nakon toga.

Prvu šansu na meču vidjeli smo u 16. minuti kada je Pršeš pokušao iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, ali lopta ide preko gola.

No, samo tri minute kasnije Velež je stigao do prednosti. Veliku konfuziju u redovima obrane Leotara koristi Vehabović koji dolazi do lopte i nesebično upošljava Radovca, a ovaj rutinski pogađa mrežu Leotara za 1:0.

Velež je nakon vodstva nastavio s pritiskom, a to se mostarskom timu isplatilo već u 26. minuti kada su poveli sa 2:0.

Ovaj put Salčin je odložio loptu na stranu za Ovčinu koji je šutirao i uspio je da svlada golmana Leotara za veliko slavlje navijača Veleža na stadionu Rođeni, javlja SportSport.ba.

Tri minute kasnije moglo je biti 3:0. Milović je loše zahvatio loptu i mogao je postići autogol, ali je okvir gola spasio Leotar u ovoj situaciji. U 36. minuti odličnu šansu imao je Zubanović, no Perišić je to obranio.

U nastavku meča Leotar je igrao dosta bolje i uspio je već u 53. minuti smanjiti na 2:1. Nakon velike gužve pred golom Veleža do lopte je nekako došao Asim Zec i pogodio mrežu Bogdanovića za smanjenje rezultata.

Velež je prvu priliku u nastavku meča imao u 65. minuti ponovo preko Zubanovića koji ovaj put šutira preko gola. Pet minuta kasnije pokušao je i Radovac, ali na semaforu je ostalo 2:1.

U 73. minuti pokušao je i Zeljković silovitim udarcem koji je nekako uspio da obrani Perišić.

Leotar do kraja meča nije imao snage da dođe do izjednačenja i izbjegne poraz, te je Velež uspio slaviti sa 2:1.

Velež je trenutno peti na ljestvici  sa deset osvojenih bodova iz šest mečeva, dok je Leotar deveti sa pet bodova iz sedam odigranih utakmica.

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

 

Premijer liga BiH

Velež - Leotar 2:1 (Radovac 19', Ovčina 26'/Zec 53')

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ovčića, Radović, Pršeš, Radovac, Salčin, Vehabović, Georgijević i Zubanović.

Leotar: Perišić, Milović, Milić, Sekulović, Nikolić, Ristić, Čolić, Đurić, Perišić M., Arsić i Zec.

Kopirati
Drag cursor here to close