Prva liga FBIH

Velež u Gradačcu, Olimpik čeka Metalleghe

Velež je već jako dugo na vrhu tabele, ali Olimpik ne odustaje.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2019. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda na terenima Prve lige FBiH se igraju utakmice 21.kola. Velež je već jako dugo na vrhu tabele, ali Olimpik ne odustaje.

Sa svakim novim gostovanjem raste pritisak na Rođene koje očekuje još jedno neugodno gostovanje, Zvijezda u Gradačcu. Trener Rahimić je i dalje pod suspenzijom, kartoniran je Biševac, povrijeđeni su i dalje Lucas i Dudić, Marques još nema pravo nastupa. Zvijezda se muči ovog proljeća, ostvarila je tek jednu pobjedu (Igman), ali će sigurno učiniti sve kako bi barem dijelom uzvratila za težak poraz u prvom dijelu prvenstva kada je Velež slavio 7:0. Od posljednjih sedam utakmica Zvijezda je dobila samo jednu, protiv Igmana.

''Svjesni smo da će Zvijezda zbog uvjerljivog poraza koji smo im nanijeli u prvom dijelu prvenstvu biti dodatno motivirana protiv nas. I ne samo to, i ostale momčadi koje igraju protiv nas nekako su uvijek dodatno motivirane. Uz to, igraju na domaćem terenu, pred svojim navijačima i sigurno nas ne trebaju zavarati njihove nešto slabije partije ovog proljeća. Mi moramo biti pravi. A ako budemo, onda tri boda neće doći u pitanje'', mišljenja je SeidBehram igrač Veleža. 

Olimpik svoju utakmicu igra sutra, dočekuje Metalleghe koji još uvijek nije osigurao opstanak. Momčad s Otoke je i dalje u velikoj seriji, 12 utakmica bez poraza. Zanimljivo, Olimpik je dugo neporažen na Otoci, posljednja momčad koja je u ovom rangu takmičenja slavila na tom stadionu je baš Metalleghe. Još tamo 4.travnja 2018. godine.

Neizvjesno i dalje u borbi za opstanak. Ako ne računamo za većinu otpisane Bosnu Visoko i Novi Travnik, u opasnoj, ugroženoj zoni su Vitez, Slaven, Igman, Metalleghe, razlika je šest bodova. Tri od ova četiri kluba igraju u ovom kolu na domaćem terenu. Vitez dočekuje Bosnu, Slaven neugodni Tošk, Igman Bratstvo iz Gračanice. Svaki izgubljeni bod na domaćem terenu za ove momčadi može biti koban u borbi za opstanak.

Goražde eventualnim trijumfom protiv Novog Travnika može doći bliže sredini tabele, Rudar i Jedinstvo u Kakanju igraju za prestiž, dok Čapljinamora na daleko gostovanje u Orašje. S obzirom na poraz u prošlom kolu na domaćem terenu, za Čapljince bi bilo poželjno da u ovom susretu dohvate barem bod.

Kopirati
Drag cursor here to close