11. kolo

Velež u Banja Luci, Dudića virus prikovao za krevet

Danas Velež gostuje u Banja Luci, protivnik je Borac koji je baš uz Velež jedini s prostora BiH osvajao Kup bivše države.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2019. u 07:41 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tamo negdje u najavi utakmice sa Željezničarom, Feđa Dudić se dotakao rasporeda do prvi sljedeće reprezentativne pauze.

- Nakon Željezničara slijede utakmice protiv ekipa s kojima se možemo ravnopravno nositi, vjerujem da možemo napraviti pomak na ljestvici.

I bio je u pravu. Velež je protiv Željezničara osvojio bod, iako je uz malo sreća mogao i preostala dva, a onda je savladao Zvijezdu 09 u gostima, pa na domaćem terenu Tuzla City. I njegova momčad je stigla na bod, onih koji se nalaze u sredini tabele. Točnije dva s obzirom na to da je dio utakmica odigran u subotu. Danas Velež gostuje u Banja Luci, protivnik je Borac koji je baš uz Velež jedini s prostora BiH osvajao Kup bivše države.


I to zanimljivo, u razmaku od svega svije godine. Velež 1986., Borac dvije godine kasnije. I jedni i drugi su došli do trofeja preko klubova velike četvorke, Velež je savladao zagrebački Dinamo, Borac Zvezdu.
 
Također, posljednjih godina i jedni i drugi su se često selili iz jednog ranga natjecanja u drugi. Prije današnjeg gostovanja, Feđa Dudić se našao u problemu, zdravstvene prirode. Nakon utakmice protiv Tuzla Cityja očito je "pokupio" neki stomačni virus, pa je završio na kraju u bolnici zbog iscrpljenosti i vrlo vjerojatno neće biti uz ekipu danas.
 
"Neće biti lako ali svoje šanse ćemo imati. Mislim da igramo dobro, a i u posljednjih nekoliko utakmica nas je uz dobru igru ispratio i rezultat što je jako važno, što nije bio slučaj na početku sezone. Atmosfera u momčadi zaista je odlična. Mislim da su igrači puno dobili na samopouzdanju u čemu nam je pomogao trener Dudić. I ako ne bude uz nas u nedjelju ne sumnjam da ćemo odigrati za njega dobru utakmicu i nadam se vratiti se s pozitivnim rezultatom", rekao je Vasko Kalezić prije polaska ekspedicije Veleža u Banja Luku.
Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close