U Vrapčićima ogorčeni

Velež: Tri boda su osvojena, ali gorčina ostaje

''S ovakvim ljudima mi ne možemo nigdje, rigao je vatru predsjednik Hasić koji je i ranije znao istaći kako će boriti protiv svih nepravilnosti u domaćem nogometu, ali je ovaj put bio poprilično oštar.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2021. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je protiv Krupe ostvario novu pobjedu. Četrnaestu ovosezonsku. Bila je to treća pobjeda zaredom ekipe koja za poraz ne zna još od 31. listopada. Ekipe koja je ima samo dva boda manje od prvog. Na šest kola prije kraja.

Sve je super i sve je za pet rekao bi Dubravko Ivaniš Ripper u pjesmi “Nogomet” njegovog benda Pips, Chips & Videoclips. Ali nije baš tako, barem ne u slučaju Veleža. Čiji je šest igrača u utakmicu ušlo sa činjenicom da bi nakon subotnje mogli završiti na hlađenju – zbog kartona. U tom “odbranom društvu” našli su se Anđušić, Zeljković, Ovčina, Brandao, Dario Ferreyra, Ćosić i Radovac. Ćosić je te činjenice postao svjestan jako brzo, nakon svega 13 minuta igre, njemu se priključio i Samir Radovac, po mnogima najvažniji igrač Veleža ove sezone. Na kraju je i Osmić za četiri minute skrivio dva žuta kartona, odnosno crveni.

Predsjednik Veleža je malo je reći bio ogorčen, posebno nakon kartona kojeg je zaradio baš Radovac, piše Dnevni list.

''Nogometni bezličnici u liku suca Njegomirovića uništili su sve ono što je trebalo biti lijepo na stadionu Rođeni – jedan festival nogometa. Nažalost, to nije prvi put, ovo nam se desilo puno puta ove sezone. Ovim putem pozivam ljude iz nogometa, koji misle i slažu se sa Veležom, da skupimo snage i suprostavimo se otvorenom pokušaju rušenja legitimiteta ovog natjecanja'', izjavio je Šemsudin Hasić za Sportsport.ba.

''Ovo što se radi mora biti zaustavljeno, bez obzira na pobjedu Veleža. Najbolje da se prvenstvo prekine, da se proglasi neregularnim i da ne izlazimo u Europu. S ovakvim ljudima mi ne možemo nigdje'', rigao je vatru predsjednik Hasić koji je i ranije znao istaći kako će boriti protiv svih nepravilnosti u domaćem nogometu, ali je ovaj put bio poprilično oštar, u trenutku kada je njegov klub u samom vrhu, kada se ravnopravno bori za Europu.

Očito više nije izdržao, a idući dani će pokazati kakve će reakcije biti na ovu njegovu izjavu. Sa druge strane, Feđa Dudić je bio nešto smireniji, iako mu sigurno nije lako. Jer sad opet mora slagati ekipu za Borac bez trojice igrača.

''Imali smo šest igrača s dva žuta kartona i znali smo da će sigurno biti nekih koji će dobiti i treći. Nažalost, dobio je karton Radovac za kojeg smo najmanje očekivali da dobije. Nemamo Ćosića na raspolaganju, Radovca koji je po meni najbolji vezni igrač u Premijer ligi, rekao je šef Rođenih pa dodao: Morat ćemo naći adekvatnu zamjenu. Pohvalio bih Pršeša, koji je nakon dugo vremena počeo utakmicu i odigrao 45 minuta na jako visokom nivou. Mi smo u posljednja tri kola imala velikih problema oko sastava, ozlijeđen nam je prvi strijelac, još od Tuzle, a opet smo uspjeli ostvariti tri pobjede zaredom'', rekao je Dudić.

Dudić se kratko osvrnuo na samu utakmicu protiv Krupe.

''Bilo je teško, mislili smo da smo prelomili utakmicu na 2:0, ali onda jedna nepažnja i vratimo Krupu u igru. Kada sam htio neke izmjene izvršiti kako bismo mirnije priveli utakmicu kraju, desi se još taj crveni karton. Na kraju smo se morali braniti, ali dobro smo se postavili tih zadnjih 12-13 minuta. Čestitam momcima, velika i zaslužena pobjeda, mi teško igramo ove utakmice u kojima smo papirnati favoriti. Pokazalo se to i u subotu, ali ovaj put nismo kažnjeni'', naglasio je Dudić kojem je ovo bila 46 utakmica na klupi Veleža i njegova 23. prvenstvena pobjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close