Turnir u Hrasnici

Velež svladao i Želju

Utakmica je odigrana u sklopu Memorijalnog turnira koji se svake godine igra u Hrasnici i na kojem Velež brani naslov pobjednika.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2019. u 12:05 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtoj kontrolnoj utakmici, nogometaši Veleža su upisali i treću pobjedu, ovaj put minimalnim rezultatom je svladan Željezničar.

Utakmica je odigrana u sklopu Memorijalnog turnira koji se svake godine igra u Hrasnici i na kojem Velež brani naslov pobjednika. U polufinalnom susretu koji je istovremeno poslužio kao generalna proba za oba sastava pred početak prvenstva, Velež je zasluženo slavio, uz malo sreće i više koncentracije njegovih igrača mogao je i uvjerljivije.

Po oprobanom receptu, nogometaši Veleža su protivnicima prepustili posjed lopte, ali su bili jako opasni nakon osvojenih lopti na sredini terena odnosno grešaka zadnje linije Željezničara. Prvu veliku propustio je Fajić, nakon njega i Berisha čiji je udarac prvo zaustavio Erić, a onda i u nastavku akcije Sadiković.

Željezničar je u prvom dijelu svoju najbolju priliku imao preko Osmankovića, ali je Bogdanović bio siguran. U tom prvom poluvremenu klupa Veleža je morala reagirati u dva navrata. Prvo se ozlijedio Cvijanović kojeg mijenja Fajić, a vrlo brzo je igru napustio i prvi strijelac ''Rođenih'' prošle sezone, nakon čega je priliku dobio Samardžić.

Situacija se na terenu nije previše mijenjala niti u drugom dijelu, s tim da je ipak Velež uspio doći do gola. U 51. minuti Berisha je kaznio jednu od grešaka zadnje linije Željezničara. Najbolju priliku da udvostruči prednost svoje momčadi propustio je Brandao dvadeset minuta prije kraja. U drugom dijelu u momčadi Veleža su još zaigrali Melvin Osmić, Marques i Skoko, dok Amar Osim nije napravio niti jednu izmjenu.

U nedjeljnom finalnom susretu Velež će igrati protiv novog člana Prve lige FBiH, Radnika iz Hadžića koji je u polufinalu svladao domaćina, Famos nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

 

Željezničar - Velež 0:1

Željezničar: Erić, Stanić, Bogičević, Osmanković, Pavić, Sadiković, Bojo, Mujezinović, Šehić, Veselinović, Krpić.

Velež: Bogdanović, Dario, Zvonić, Zeljković, Čivić, Ćosić, Vehabović, Behram, Cvijanović, Berisha, Brandao. Još su igrali Fajić, Samardžić, Skoko i Marques. 

Kopirati
Drag cursor here to close