Rođeni ipak s veseljem na pauzu

Velež slavio prvu pobjedu na Koševu nakon rata

U jednom od derbija 19. kola Velež je svladao Sarajevo na jako lošem terenu stadiona "Asim Ferhatović Hase" i tako na zimsku stanku ipak odlazi u dobrom raspoloženju.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2021. u 14:28 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Velež povezao je dvije pobjede za kraj jeseni i tako donekle popravio dojam u ovoj turbulentnoj polusezoni za ovaj klub. Nakon pobjede u Trebinju momčad Feđe Dudića slavila je i u Sarajevu.

Rođeni su svladali Sarajevo s 2:0 na Koševu i tako ostvarili prvu pobjedu na stadion "Asim Ferhatović Hase" otkako se igra Premijer liga. Zadnji put Velež je slavio na ovom stadionu još u bivšoj Jugoslaviji, točnije 1987. godine.

Teren koševskog stadiona, koji je do jučer bio prekriven snijegom, bio je vrlo loš i težak za igru, ali Veležu to nije smetalo jer je već nakon 16 minuta vodio s 2:0.

Prvo je u 9. minuti pogodio Nemanja ANđušić glavom nakon ubačaja Demira Pece, da bi osam minuta kasnije Oremuš srušio Radovića i sudac Antoni Bandić pokazao je na bijelu točku.

Jedanaesterac je izveo Dženan Zajmović za 2:0 vodstvo gostiju. Domaći su u prvom dijelu mogli barem smanjiti, ali udarac glavom Dražena Bagarića završio je na vratnici.

U drugom dijelu Velež je smireno čuvao prednost, a očajno Sarajevo nešto pokušavalo. Nervoza kod domaćih je proključala pred kraj utakmice, kada je Ahmetović nasrnuo na Radovića nakon čega je nastala velika gužva. Najgore je prošao Halid Šabanović kojeg je Bandić isključio, pa je Sarajevo završilo s igračem manje.

Kopirati
Drag cursor here to close