Posljednji četvrtfinalist

Velež napadao, Široki zabio i prošao dalje!

Velež i Široki Brijeg odigrali su unutar sedam dana dvije utakmice, ali za razliku od prvenstva u Kupu je uspješniji bio Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2020. u 18:29 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Široki Brijeg je slavio s 1:0 kod Veleža u zaostaloj utakmici osmine finala Kupa i prošao u četvrtfinale. Velež je imao apsolutnu dominaciju, pogotovo u prvom poluvremenu, imao je i nekoliko stopostotnih prilika, ali je kažnjen za sve promašaje.

U 39. minuti Široki je zabio gol u svojoj prvoj i jedinoj prilici u prvom dijelu. Muharem Čivić izgubio je loptu i gosti su to brzo kaznili. Prvo je pucao Alen Jurilj, no vratar Slaviša Bogdanović odbio je do Stipe Jurića koji je pogodio za 1:0.

Taj rezultat ostao je do kraja iako je Velež u drugom dijelu sve bacio u napad. Na kraju do gola su mogli doći gosti, ali Marko Pervan promašio je iz idealne situacije. Jedan od najzaslužnijih za prolaz Širokog bio je vratar gostiju Dario Miškić koji je branio fantastično i skinuo nekoliko zicera Veležu, koji nije dao gol ni iz 30 pokušaja prema golu Širokog.  

Širokobriježani su se tako priključili Tuzla Cityju, Željezničaru, Zrinjskom, Sarajevu, Zvijezdi 09, Borcu i Klisu u četvrtfinalu ovog natjecanja. Ždrijeb će tek biti održan, a četvrtfinala se igraju na proljeće.

Kopirati
Drag cursor here to close