Mostarski premijerligaš

Velež: Sezona stala u dva kola

Velež već određeno vrijeme drži na malom odstojanju svoje konkurente, ali još uvijek nije siguran putnik. Mnogi će reći da je mogao ranije napraviti posljednji korak – imao je prilika, ali ih nije iskoristio.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2021. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva su kola ostala do kraja, još uvijek traje velika gužva u borbi za dva mjesta koja će voditi u kvalifikacije za novoformiranu Konferencijsku ligu koju je ne tako davno izmislila UEFA, a u koju bi mogao uskočiti i Velež.

Velež, Široki Brijeg, Zrinjski. Tri kluba iz Hercegovine u borbu kakvu još nismo imali u prošlosti premijerligaškog natjecanja.

Velež već određeno vrijeme drži na malom odstojanju svoje konkurente, ali još uvijek nije siguran putnik. Mnogi će reći da je mogao ranije napraviti posljednji korak – imao je prilika, ali ih nije iskoristio.

U posljednja četiri susreta Velež je vodio tri puta, protiv Borca, Zrinjskog i Tuzla Cityja… i nije pobijedio. Netko će se vratiti i osam kola unazad kada je Velež protiv Olimpika opet na sličan način ostao bez dva boda.

U ova četiri susreta, dva puta je Velež ostajao bez bodova u samoj završnici, jednom u 94. minuti, dva puta u 89. (Olimpik, Borac), ali isto tak – imali su i rivali svojih prilika koje su propuštali. Široki Brijeg također je u posljednja dva susreta remizirao, dok je Zrinjski od zadnjih pet utakmica dobio samo jednu.

U prijevodu, moglo je biti svašta, ali za sada se nije dogodilo ništa.
Postavlja se pitanje što može odlučiti iduće kolo? Opet je tu jako puno kalkulacija, različitih opcija u kojima Velež prije svega mora osvojiti tri boda protiv Slobode.

A kada se nešto mora onda je to daleko najteže. Posebno, jer je Sloboda u odličnoj formi. Međutim, pobjedom protiv Slobode Velež bi ostao u situaciji da je najbliži trećem mjestu i da do kraja drži sudbinu u svojim rukama.

Zrinjski i Široki Brijeg također su u ovom kolu domaćini. Protiv ekipa koje su ipak u nešto drukčijem položaju od onih koji se grčevito bore za ostanak, piše Dnevni list.

Željezničar je u krizi, ne može ništa izgubiti, baš kao što pobjedom neće dobiti ništa, osim što će malo popraviti ionako dobro poljuljanu atmosferu u ekipi. Mladost je kako sada stvari stoje jako blizu ostanka i teško da se i na Pecari može dogoditi nešto senzacionalno.

Naravno, ako Velež eventualno izbori tri boda, a jedan od dva konkurenta napravi krivi korak, onda će sve biti odlučeno za vikend, međutim u ovom trenutku sve je to u domenu neke teorije. Puno realnija u ovom trenutku, solucija je odluke u posljednjem kolu. Puno toga je napravila ekipa Veleža u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali kao da i nije.

Jer kako su se stvari razvijale tokom sezone, cijela je stala u dva susreta. Dva koja će biti najteža, dva u kojima Feđa Dudić mora izvući maksimum iz ove ekipe.

Kopirati
Drag cursor here to close