Tko ispada?

Velež se vraća, Olimpik nije izdržao

Sezona u kojoj su dva kluba vodila žestoku borbu za svaki bod, borba u kojoj se i najmanji kiks skupo plaćao, borba koja je po svemu sudeći došla do kraja.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2019. u 09:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije nemoguće, pitanje je kada će ponoviti jedna ovakva sezona u Prvoj ligi FBiH. Sezona u kojoj su dva kluba vodila žestoku borbu za svaki bod, borba u kojoj se i najmanji kiks skupo plaćao, borba koja je po svemu sudeći došla do kraja. Jer Velež dva kola prije kraja ima četiri boda više od Olimpika.

Olimpik je u 28. kolu upisao prvi poraz nakon 19 utakmica. Još u prvom dijelu sezone, 29. rujna Bratstvo je u Gračanici golom Stojanova duboko u sudačkoj nadoknadi svladalo Olimpik koji je nakon te utakmice ušao u jednu veliku seriju u kojoj je samo dva puta remizirao, jednom u Tešnju, drugi put u direktnom okršaju sa glavnim rivalom na Otoci.

Ipak, u prvom dijelu sezone, Olimpik je pogubio dosta bodova u duelima protiv Viteza, Zvijezde, Novog Travnika, pa će se na kraju pokazati kako je onih sedam na kraju jesenjeg dijela ipak bila velika prednost Veleža. Prednost koja je mogla biti i malo veća da je kojim slučajem momčad trenera Rahimića pobijedila recimo Metalleghe. Velež je bio taj koji se od početka sezone nametnuo, Olimpik je stalno lovio taj zaostatak, ali za razliku od Veleža u ovom drugom dijelu nije imao pravo na pogrešku.

Slaven iz Živinica je po ostvarenom u gostima druga najlošija momčad, sa samo jednim osvojenim bodom, dok je na svom terenu do susreta s Olimpikom ostvario deset pobjeda uz jedan remi i dva poraza. Iskusni Mirnes Salihović je zapucao jedanaesterac u ranoj fazi utakmice, već u drugoj minuti kada su gosti ostali s čovjekom manje, ali je zato do kraja utakmice postigao dva gola, došao do brojke 17 i barem za jedan korak približio svoju momčad opstanku. Ova pobjeda bila je šesta uzastopna Slavena na domaćem terenu.

Velež je protiv Viteza produžio svoju seriju na sedam uzastopnih pobjeda, vratar Bobić je nesavladan 669 minuta. Vitez je prva momčad ove sezone koja je u Mostaru "izvukla" minimalan poraz. Minimalne pobjede, Velež je ostvario još samo u Jajcu i Konjicu.

I dok je na vrhu čini se sve odlučeno, borba za opstanak će biti neizvjesna do samog kraja. U najtežoj situaciji su  Igman (37) Čapljina (36), Slaven (35) i Vitez (33). Vitez u narednom kolu opet gostuje, ovaj put Igmanu iz Konjica, Čapljina mora u Gračanicu, dok Slaven putuje u Gradačac. U posljednjem tridesetom se sastaju Čapljina - Bosna Visoko, Slaven - Metalleghe te Vitez - Goražde. Igman svoju posljednju utakmicu sezone igra u Mostaru kontra Veleža. Gledajući raspored Vitez je u najgorem položaju, ono što je sigurno, do opstanka svaka od pomenute četiri momčadi može doći s maksimalnih šest bodova, ali ni tih šest ne mora biti garancija.

Kopirati
Drag cursor here to close