'Rođeni' u lovu na novi rekord

Velež po rekord u Goražde, Igman dočekuje Olimpic

'Rođeni' u lovu na novi rekord
Sport / Nogomet | 09. 03. 2019. u 11:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za momčad koja je prva na ljestvici, koja je bez poraza ove sezone i koja je na putu povratka u Premijer ligu, današnja utakmica bi trebala biti samo jedna u nizu, ali niti jedna utakmica ne može biti završena prije kraja, pa je sigurno da Velež očekuje neugodan protivnik, Goražde.


Goražde ima 21 bod što je u ovom trenutku dovoljno za deveto mjesto, ali ne treba zaboraviti činjenicu da je današnji protivnik Veleža poražen u prošlom kolu, pa bi vrlo lako nakon novog neuspjeha mogao doći u opasnu zonu.


U odnosu na prošlu utakmicu šef stručnog stožera , Ibro Rahimić, može da računa na usluge Harisa Ovčine, koji je odradio suspenziju protiv Čapljine, te Adnana Dudića koji je u toku sedmice dobio pravo nastupa. Lucas i dalje ima problema s ozljedom, dok još uvijek pravo nastupa nemaju Marques, Ramčilović i Berisha.


S obzirom na to da je Velež još uvijek neporažen, u seriji od 17 utakmica, pobjedom protiv Čapljine je ponovio rezultat iz sezone 2005/06. Tada je prvi poraz momčadi koju je vodio Milomir Šešlija nanio Mramor. Danas ova momčad može postaviti novi rekord, doći do brojke 18, odnosno do devete pobjede zaredom.


"Čapljinu smo arhivirali jutro poslije i odmah smo se okrenuli pripremama za novog protivnika. Vidjet ćemo kakvi nas teren čeka u Goraždu pa ćemo se odlučiti u kojoj postavi ćemo krenuti. Vidjeli ste protiv Čapljine, napravili smo tek manje promjene u početnoj postavi, ne vjerujem da će ih u odnosu na taj susret biti nešto više. Sigurno je da nas čeka neugodan protivnik, koji će se pokušati izvaditi nakon poraza u prošlom kolu, ali ako budemo pravi, rezultat neće izostati", zaključuje trener Rahimić.


Jedini konkurent Veleža, sarajevski Olimpik također gostuje u ovom kolu, u Konjicu protivnik je Igman. U tjednu iza nas, Olimpik je odigrao i kontrolnu utakmicu protiv Sarajeva. Završilo je 3:3, strijelci su za Olimpik bili Jusufi te dva puta Osmanović. Esad Selimović strateg Olimpika je bio zadovoljan viđenim, posebno partijom svoje momčadi u drugom dijelu. Ukupno je Selimović na raspolaganju imao 22 igrača u ovom susretu. U prošlom kolu Olimpik je bio bolji od Viteza 2:0, pa je trenutačno na osam utakmica bez poraza, dok u Konjicu hvata petu pobjedu zaredom.


"Igman je u prvom kolu savladao ekipu Goražda na gostovanju i pobjedom otvorio proljetni dio sezone. Radi se o izuzetno dobroj ekipi, koja ima nekoliko sjajnih fudbalera, ali mi smo tijekom tjedna dobili sve potrebne informacije o njima i sigurno da spremni dočekujemo ovaj duel. Naš cilj je jasan, a to je pobjeda i tri boda te ćemo se tako postaviti na terenu od prvog minuta", naglašava Amer Hiroš, veznjak Olimpika.

Kopirati
Drag cursor here to close