Velež na Koševu

Trener 'bordo' momčadi: Velež je dobio samopouzdanje, ali Sarajevo je favorit

Trener Sarajeva Husref Musemić na press-konferenciji kazao je da je dobro za bh. nogomet da se ponovo igra duel startih rivala.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2019. u 11:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva i Veleža u subotu će na Koševu nakon četiri godine ponovo igrati derbi susret u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Trener Sarajeva Husref Musemić na press-konferenciji kazao je da je dobro za bh. nogomet da se ponovo igra duel startih rivala.  

''U ovoj utakmici želimo osvojiti tri boda. Velež je sasvim drugi tim u odnosu na početak prvenstva. S novim trenerom i nova tri ili četiri igrača to su pokazali u prethodna dva kola protiv Slobode i Širokog Brijega. Dobili su samopouzdanje, ali mi ulazimo kao favoriti i od toga ne bježimo. Mi smo ekipa koja se nameće, koja želi stvarati prilike i možemo očekivati utakmicu s puno golova i puno prilika'', rekao je Musemić.  

Dodao je da su u protekla četiri dana učinili sve da osvježe ekipu, nakon serije napornih utakmica.

Video: Velež ponovo na Koševu nakon četiri godine

''Nama je najbitnije da su spremni Hebibović, Tatar i Šerbečić, koji su bili roviti i osjećali akumulirani umor nakon susreta s Radnikom. Nadama se da će oni dati doprinos u našoj pobjedi'', izjavio je  Musemić. 

U odnosu na sastav u prošlom susretu u tim se vraća Slobodan Milanović, Dušan Hodžić je počeo da trenira, ali neće biti spreman za predstojeći susret.  

Prvotimac Darko Lazić kazao je da njegovu ekipu očekuje još jedna naporna utakmica u kratkom razdoblju.  

''Mi smo u derbiju favoriti, ulazimo tako u utakmicu i idemo na sva tri boda'', rekao je Lazić.  

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se u subotu od 18 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase". 

Kopirati
Drag cursor here to close