Izvršena prozivka

Velež krenuo sa pripremama, nova lica Zajmović i Isić

Ukupno se 25 igrača pojavilo na prvom okupljanju Rođenih.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2021. u 20:02 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od prethodnih godina, ovaj put su nogometaši Veleža ranije krenuli s pripremama.

Jedan od glavnih razloga leži u činjenici da će momčad već osmog sljedećeg mjeseca igrati prvu utakmicu prvog pretkola novoformirane Konferencijske lige.

Ukupno se 25 igrača pojavilo na prvom okupljanju, ali treba reći da dvojica igrača Obren Cvijanović i Argentinac Dario Ferreira rade po posebnom programu, razlog su ozljede, dok će situacija s Nemanjom Anđušićem biti jasnija tek tijekom sutrašnjeg dana s obzirom na to da se i on žali na svoju iz finiša prvenstva pa će tek nakon obavljenih pregleda biti jasnija situacija, odnosno način i proces oporavka.

Od novih imena tu su Dženan Zajmović koji je stigao iz rumunjskog ACSM Poli Iasija te Tarik Isić sada već bivši igrač Olimpika. U odnosu na prošlu sezonu, nema tu Adnan Bobića, Vedrana Kjosevskog, Konstantina Chesmedjijeva, Seida Behrama. Od mladih igrača priključeni su Arman Džanković i Faris Ribić golman iz Bugojna.

Foto: Bljesak.info / Velež krenuo sa pripremama

''Pojačali smo se Dženanom Zajimovićem koji će pokrivati pozicije u napadu i krilnim pozicijama, te Tarikom Isićem koji će pojačati konkurenciju na štoperskim pozicijama. Prelazni rok nije završen, tražimo golmana i igrača do 21 godine. Već smo uspostavili jedan kontakt i blizu smo realizacije. Pričali smo s još nekim igračima, trebat će još jedan štoper, kao i pozicija desnog krilnog igrača. Kada su u pitanju pripreme, u Mostaru ćemo raditi do dvadesetog ovog mjeseca a onda se idemo na Kupres gdje ostajemo desetak dana. Nakon toga se vraćamo u Mostar. U međuvremenu ćemo odigrati jednu kontrolnu utakmicu u Bužimu, na poziv domaćeg kluba, a onda po povratku s Kupresa imati dvije kvalitetne provjere, protiv Tuzla Cityja 24.6, odnosno 30.6 kontra Širokog Brijega. To će biti ujedno i generalna proba za jedan i drugi sastav jer se i Široki Brijeg priprema za Europu'', naglasio je za Bljesak.info Feđa Dudić.

Dudić naravno čeka s nestrpljenjem ždrijeb za prvo pretkolo, za prvu utakmicu u Europi nakon dugo vremena i malo razmišlja o mogućim protivnicima.

''Vidjet ćemo, za očekivati je negdje na dan ždrijeba da saznamo imena mogućih protivnika. Naša želja je izbjeći neka neugodna putovanja na Island, Irsku, ali i kvalitetne momčadi poput Maribora, Slaska iz Poljske. Bez obzira koga za protivnika izvučemo, da li to bude neka jaka momčad ili ne, mi ćemo učiniti sve da se probijemo do drugog pretkola'', naglasio je Dudić.

Novo lice u svlačionici Veleža, Dženan Zajmović slično razmišlja. Zajmović poznaje Dudića, a kako kaže uskoro će se upoznati i s ostatkom momčadi.

''Kvaliteta postoji sigurno, ne bi bili gdje jesu da nema kvaliteta. Tek smo stigli, nisam još upoznat baš sa svlačionicom. Došao sam na poziv šefa Feđe Dudića s kojim se poznajem od ranije. Upoznat je šef s mojim kvalitetama i to je najveći razlog dolaska u klub", rekao je Zajmović.

Kopirati
Drag cursor here to close