25 igrača

Velež krenuo s pripremama, kasne Brandao i Chesmedjijev

Prvom prozivkom Feđe Dudića, a onda i prvim treningom počele su pripreme Veleža za nastavak sezone.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2021. u 16:01 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, početak priprema za proljetni dio sezone nije ponudio ništa spektakularno. Sastanak stručnog stožera s igračima, kratka presica, pa prvi trening.

Ukupno 25 igrača se pojavilo na prvoj prozivci, među njima Faris Zubanović koji je dan ranije potpisao ugovor, Arman Džanković koji je ranije igrao za juniorsku momčad te Dženit Hajdarević iz Akademije FK Sarajevo.

Među igračima koji su istračali na pomoćni teren, ovog četvrtka našao se i Muharem Ćivić koji po svemu sudeći ostaje do kraja ove polusezone, dok iz opravdanih razloga nije bilo Brazilca Brandaa koji bi se prema najavama momčadi trebao pridružiti u subotu, te Makedonca Konstantina Cheshmedjijeva kojeg su privatni problemi spriječili da se pojavi na prvom treningu.

Foto: Bljesak.info / Velež krenuo sa pripremama

''Najvažnije će biti da svi budemo zdravi, da imamo što manje problema sa ozljedama. Na nama je da radimo, treniramo, maksimalno se pripremamo i pokušamo u drugom dijelu sezonu dohvatiti to mjesto koje bi nas moglo odvesti u Europu. Bit će velika borba za ta mjesta koja vode u Europu, sedam klubova konkurira. Vidjeli ste zadnjih dana što se dešava u Širokom, možda oni i otpadnu iz te trke, ali pokazali su da i s mladom momčadi mogu dosta napraviti. Iako Tuzla City dosta zaostaje, dobili su novog trenera Husrefa Musemića, vidim ih i dalje u ozbiljnoj trci. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, nastaviti tamo gdje smo stali. Dio priprema ćemo odraditi u Mostaru, dio u Turskoj. Željni smo rada i treninga. Nedostaje nam to. Tu smo do 4. veljače, idemo zatim u Antaliju i vraćamo se 16- tog. Faris Zubanović je tu da pojača konkurenciju u napadu. Tu je Arman Džanković, igrao je ranije za juniore, a tu je i bivši junior Sarajeva Dženit Hajdarević. Trenirat će sa prvom ekipom, a ima pravo nastupati za juniore. Kada su u pitanju odlasci imamo jednu dvije ponude za jednog igrača, to su dvije službene ponude i vidjet ćemo što će rukovodstvo kluba odlučiti u narednim danima. Dvije su službene ponude došle i može da se desi u svakom trenutku da taj igrač ode. Ako dođe do toga, nadam se da ćemo naći adekvatnu zamjenu. Tražimo štopera, imali smo ponuda, razgovora, ali nismo mogli dogovoriti što smo željeli. Želimo dovesti nekog tko će nam dati kvalitet", dodaje Dudić.

Jedan od onih igrača koji je itekako nedostajao momčadi Veleža jeste Dino Hasanović koji se nakon pola godine pauze vraća polako u trenažni proces.

Foto: Bljesak.info / Velež krenuo sa pripremama

''Prošlo je šest mjeseci nakon povrede. Od danas pomalo počinjem trenirati, nadam se da ću biti spreman do prve utakmice. Želje za treningom ima, nisam odmarao, trenirao sam i vraćam se spremniji i jači'', naglasio je Hasanović.

Prema ranije najavljeno programu priprema, prije polaska u Tursku, Velež će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Tuzla Cityja (27. siječnja) i Željezničara (2. veljače).

Kada je u pitanju dio priprema u Turskoj, 6. veljače je najavljen duel protiv Arsenala iz Tule, pet dana kasnije slijedi meč protiv Neftikhimika, a prije povratka u Mostar odigrat će se još utakmica protiv Krylye Sovetov (15. veljače).

Foto: Bljesak.info / Velež krenuo sa pripremama

Posljednja provjera je najavljena za 29. veljače kada će snage odmjeriti Velež i Mladost.

Prije početka prvog treninga u ovoj 2021. godini, igrači i stručni stožer uručili su poklon i dres s potpisima igrača Maidi Kurtović 21- godišnjoj djevojci koja boluje od cerebralne paralize koja je ranije izrazila želju da upozna igrače kluba i prisustvuje nekom od treninga odnosno nekoj od utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close