Premijerligaške brojke

Velež koristio najmanje igrača u sezoni, znate li tko je najviše?

Sarajevski Olimpik iskoristio je najviše igrača, a odmah iza njega su Sloboda i Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2021. u 16:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine banjalučki Borac je "potrošio" čak 39 igrača i dva trenera, da ne spominjemo "logistiku" izvan terena. No, iako su to velike brojke Borac nije u samom vrhu po broju korištenih igrača tijekom sezone.

Daleko najviše igrača koristio je Olimpik, čak 43, a uz to sarajevski klub nije ni odigrao zadnja dva kola, jer je istupio iz lige. I tu brojimo samo one koji su na terenu proveli barem minutu, ne i one koji su popunjavali zapisnik.

Puno ekipa koristilo je veliki broj igrača, a te brojke treba uzeti s rezervom jer dosta klubova koristilo je juniore kada nisu imali drugog izbora.

Primjerice, Široki Brijeg je gostovao kod Tuzla Cityja bez velikog broja zaraženih igrača, pa je Toni Karačić sastavio ekipu od juniora, tako da u brojci od 40 igrača, koliko ih je nastupalo za Široki, veliki broj njih ima samo jedan nastup - upravo taj protiv Tuzle.

Ipak, i to govori koliko su ekipe lutale tijekom sezone, jer dvije najkonstantnije momčadi, Velež i Tuzla City, koristili su samo 29 nogometaša.

Također, skoro sve ekipe promijenile su dva ili više trenera. Jedini koji nisu mijenjali trenera od početka do kraja bile su ekipe koje su ujedno i najugodnija iznenađenja - Velež i Široki Brijeg.

Broj igrača s minutažom u sezoni

Olimpik 43
Sloboda 40  
Široki 40  
Borac 39
Mladost 39
Zrinjski 38
Željezničar 36  
Krupa 36  
Sarajevo 33 
Radnik 34  
Velež 29
Tuzla City 29
 
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close