Prva liga FBiH

Velež i Olimpik nastavljaju utrku

"Poželjno bi bilo postići rani gol, nadam se da će navijači biti strpljivi i da će brzo stvari doći na svoje mjesto. Idemo po novu pobjedu, idemo se vratiti u onaj stari ritam", poručuje Rahimić.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2019. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Burni tjedan je prošao, vremena za povratak u prošlost više nema jer se već danas igra sedam utakmica 18. kola Prve lige FBiH.

Utrka Veleža i Olimpika se nastavlja, po svemu sudeći derbi odluke koji je na rasporedu u narednom kolu direktni konkurenti će dočekati na istoj bodovnoj udaljenosti, ako se naravno u ovom kolu ne dogodi neko veliko iznenađenje. Jer realno, Velež je favorit na domaćem terenu protiv Jedinstva, jednako kao i Olimpik kontra Goražda.

Svoju utakmicu Velež igra danas, protiv sastava koji je u velikim problemima. Uostalom, podatak da je momčad Jedinstva s pripremama startala posljednja, tamo polovinom veljače sve govori. Rezultati u prva dva kola su potvrdili probleme, a danas bi se vrlo lako moglo dogoditi da na teren Vlado Jagodić pošalje mladu postavu s igračima do 21 godine.

S druge strane Velež se nakon Goražda vraća u normalni ritam. Rahimić ne može računati na važne igrače iz startne postave, Zvonića i Vehabovića koji su kartonirani, ali očekuje da u sastavu budu Berisha, Ramčilović i Dudić. Vrlo vjerojatno na klupi, ali nije isključeno da netko od pomenute trojice dobije malo veću minutažu.

"Poželjno bi bilo postići rani gol, nadam se da će navijači biti strpljivi i da će brzo stvari doći na svoje mjesto. Idemo po novu pobjedu, idemo se vratiti u onaj stari ritam", poručuje Rahimić.

Olimpik svoju utakmicu igra u nedjelju, protivnik je Goražde. Esad Selimović trener Olimpika na raspolaganju ima sve igrače, vjeruje kako njegova momčad može nastaviti svoj uspješni niz.

- Nećemo podcijeniti Goražde, dobro smo radili u proteklom tjednu i spremni dočekujemo utakmicu. Svoju kvalitetu Goražde je pokazalo u prošlom kolu, zato moramo biti oprezni.

Gledajući parove i raspored ovog kola, daleko više uzbuđenja se očekuje u susretima Novi Travnik - Orašje, Metalleghe - Vitez odnosno Bosna Visoko - Slaven.

Novi Travnik nakon dvije vezane pobjede, traži i treću s kojom bi se definitivno uključio u borbu za opstanak. Metalleghe - Vitez je dvoboj direktnih konkurenata, pa će poraženi iz ovog susreta doći u jako tešku situaciju. Upravo bi poraz jednog ili drugog sastava u ovom susretu najviše odgovarao Travniku.

Novi Travnik ima 13 bodova, četiri manje od Metalleghea i Viteza. Slaven i Bratstvo su u opasnoj zoni, ali danas bi mogli pobjeći iz iste.

Slaven će Visoko, kod otpisane Bosne koja je ove sezone upisala samo tri pobjede, dok će Bratstvo dočekati Rudar iz Kaknja koji je startao s dva vezana poraza. Loše je startala i Zvijezda iz Gradačca, pa će Igman tražiti svoju šansu. Igman ima 22 boda i sa svakim narednim porazom mogao bi doći u neugodnu situaciju.

Čapljina je prošla dva teška gostovanja, iz Bihaća se vratila s bodovima pa u mirnoj atmosferi čeka Tošk koji je prošlog tjedna ostvario veliki rezultat, izborio polufinale Kupa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close