Najava kola

Velež i Olimpik moraju opravdati status favorita

U relativno kratkom razdoblju nogometaši Veleža na domaćem terenu dočekuju još jednu momčad iz gornjeg dijela prvoligaške tablice.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2019. u 11:48 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U relativno kratkom razdoblju nogometaši Veleža na domaćem terenu dočekuju još jednu momčad iz gornjeg dijela prvoligaške tablice.

Nakon TOŠK-a, danas je protivnik petoplasirani Rudar iz Kakanja koji je u posljednja četiri susreta ostvario tri pobjede. Iako se radi o duelu prvog i petoplasiranog na tablici, velika je bodovna razlika između ove dvije momčadi, Velež ima čak 19 bodova više i naravno veliki je favorit u ovom susretu.

Opet, takve utakmice mogu za favorite upravo biti najteže.

''Svjesni smo činjenice kako u ovaj duel ulazimo kao favoriti, ali isto tako znamo da pobjeda neće doći sama od sebe, odnosno da moramo u susret ući maksimalno. Radili smo dobro, pripremali se za momčad Rudara, gledali smo njihove utakmice, znamo njihove kvalitete i sigurno će biti teško. Uostalom u ovoj ligi mislim da nema laganih utakmica, ali tri boda ostaju u Mostaru'', poručuje kratko u najavi dvoboja veznjak Edo Vehabović.

Kada je u pitanju sastav Veleža, nema kartoniranih igrača, tek zbog ozlijeda današnji susret preskaču Cvijanović i Dudić. Gosti također nemaju problema s kartonima, a ostaje vidjeti za koju postavu će se odlučiti njihov trener Mirnes Buza.

Velež i dalje ima bod prednosti u odnosu na Olimpik koji će u ovom kolu gostovati u Visokom. S obzirom na to da je Bosna već otpisana, na posljednjem mjestu sa svega 12 osvojenih bodova, tim s Otoke ne bi trebao imati većih problema, ali gosti pušu i na hladno.

''Iako je Bosna već otpisana i naredne sezone će igrati u nižem rangu, to nas ne smije zavarati. Mi moramo biti skoncentrirani i pokušati doći do ranog pogotka, kako se ne bismo uvukli u nervozu. Kvalitet, kontinuitet i atmosfera u timu su na našoj strani i ne sumnjam da ćemo ostvariti pobjedu i donijeti tri boda na Otoku'', kaže Kenan Handžić, veznjak Olimpika.

Paralelno s borbom za prvo mjesto, imamo i grčevitu za opstanak. Pet klubova je u opasnoj zoni, unutar četiri boda. To su Igman, Metalleghe, Vitez, Čapljina i Slaven. Igman je sakupio trideset bodova, Metalleghe i Vitez imaju jedan manje, Čapljina 27, dok je Slaven na 26.

Od spomenute trojke koja gostuje u ovom kolu relativno lakši posao bi trebao imati sastav Metalleghea koji gostuju u Novom Travniku. Vitez traži bodove spasa u Tešnju, kod TOŠK-a koji ne neporažen ove sezone na domaćem terenu, dok Igman putuje u Bihać. Pod velikim je imperativom i Čapljina koja je nanizala pet vezanih poraza, pa posljednju priliku za popravni ima kontra Goražda. Slaven iz Živinica je većinu bodova osvojio na domaćem terenu, u gostima samo jedan. Zato je nakon dva vezana gostovanja pao na 14.mjesto i danas nema prostora za kalkulacije iako dočekuje neugodno Orašje.

Bratstvo koje ima dva boda više od Goražda današnjim trijumfom na domaćem terenu protiv Zvijezde može doći korak bliže sredini tabele i tako vrlo vjerojatno riješiti pitanje opstanka.

Kopirati
Drag cursor here to close