Prva liga FBiH

Velež gostuje u Novom Travniku, Olimpik čeka Čapljinu

Velež ima 43 boda više od svog današnjeg rivala, s 49 postignutih golova Rođeni imaju najbolji napad lige, NusmirFajić, koji je u Mostaru protiv istog protivnika zabio hat-trick, postigao je devet golova više od kompletne momčadi Novog Travnika.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2019. u 12:28 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svoju borbu za prvo mjesto Velež i Olimpik nastavljaju kroz utakmice 25. kola Prve lige FBiH. Sada opet Velež gostuje, Olimpik je domaćin, dok je minimalna bodovna prednost i dalje na strani Rođenih.

U dosadašnjem dijelu sezonu nogometaši Veleža su uz osam ostvarenih pobjeda osvojili 26 bodova na gostujućim terenima. Danas putuju u Novi Travnik po svoju devetu.

Velež ima 43 boda više od svog današnjeg rivala, s 49 postignutih golova Rođeni imaju najbolji napad lige, NusmirFajić, koji je u Mostaru protiv istog protivnika zabio hat-trick, postigao je devet golova više od kompletne momčadi Novog Travnika.

U posljednja tri kola, Velež je uzeo svih devet bodova, Novi Travnik je bez pobjede posljednjih sedam utakmica ali to su sve brojke. Teren je teren, status favorita na terenu nikada nije lako dokazati.

Velež je oslabljen neigranjem Daria, Cvijanovića, Dudića i Samardžića.

''Plasman našeg protivnika na tabeli nas ne smije zavarati. Nema laganih utakmica u ovoj ligi, zato pristupmora biti pravi. Nakon tri vezana trijumfa atmosfera je opet na visokom nivou i vjerujem da ćemo status favoriti potvrditi na terenu'', kaže trener Veleža Mustafa Kodro.

Olimpik po tradiciji svoju utakmicu na domaćem terenu igra nedjeljom, tako je i ovaj put kada na Otoku stiže Čapljina. Čapljina koja je u prošlom kolu napravila veliki preokret za pobjedu prvu nakon pet vezanih poraza, ali se i dalje grčevito bori za opstanak. Olimpik je posljednju utakmicu izgubio u Gračanici 29. rujna prošle godine.

''Žao mi je Čapljine zbog situacije u koju su se doveli, ali nas zanima samo pobjeda u ovom duelu. Mi se od starta sezone ne obaziremo na druge, gledamo sebe, svoju igru i nadamo se da ćemo u konačnici ostvariti svoj cilj. Čapljina će morati potražiti neki drugi teren za “vađenje”, Otoka to sigurno nije'', rekao je u najavi nedjeljnog duela Mile Pehar.

Uz Čapljinu u opasnoj zoni i dalje su Igman, Slaven, Vitez, razlika je jedan bod. U Vitezu imamo duel direktnih konkurenata Viteza i Slavena. Vitez je na pet uzastopnih pobjeda na domaćem terenu, Slaven je do sada u sezonu uzeo tek bod na gostujućim terenima. Igman dočekuje jako neugodnu momčad TOŠK-a.

Od zadnjih sedam utakmica u Konjicu, Igman je dobio samo dvije. Metalleghe eventualnim novim trijumfom danas kontra Bratstva može doći bliže sredini tabele, dok Goražde bodovima iz duela protiv Jedinstva može pa skoro osigurati opstanak.Zvijezda - Bosna Visoko te Orašje - Rudar Kakanj možemo reći igraju za prestiž.

Kopirati
Drag cursor here to close