Liga prvaka

Večeras uzvrat Legije i Zrinjskog: Mostarci vjeruju u podvig

Sport / Nogomet | 19. 07. 2016. u 10:45 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Varšava, Stadion Wojska Polskiego, 20.45. Zrinjski izlazi na megdan Legiji u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka i traži prolaz dalje. Nemoguća misija? Nipošto.

Pod Bijelim brijegom nije bilo pobjednika, ali je poljski prvak zabio gol i našao se u prednosti. Naturalizirani Mađar Nemanja Nikolić zabio je u 49. minuti za vodstvo Legije, osam minuta konačnih 1:1 postavio je Matija Katanec.

U Zrinjskom su nakon tog prvih 90 minuta žalili zbog prevelikog respekta prema protivniku u prvom dijelu, u taboru Legije istaknuli su kako su im se četiri igrača tek vratila s Europskog prvenstva…, a poprilično ih je zakočila i vrućina.

Večeras u Varšavi neće biti onako vruće, najavljene su temperature niže od 20 celzija, a utakmicu bi mogla uvelike usmjeriti i činjenica da se dvije strane sada poznaju.

Vinko Marinović ne bi trebao mijenjati i vjerojatno će na travnjak poslati startnu postavu iz Mostara: Kozić – Barić, Jakovljević, Katanec, Stojkić – Petrak, Tomić – Peko, Bilbija, Todorović – Mešanović.

U kadru neće imati Filipa Arežinu koji je zbog stomačnih tegoba ostao u Mostaru, a koji je u prvoj utakmici odradio završnih pet-šest minuta.

Legia će s druge strane vjerojatno izgledati drukčije već u početnih jedanaest.

Treba vidjeti hoće li se na gol vratiti Arkadiusz Malarz koji je u Mostaru zbog bolne prepone zamijenjen na poluvremenu, ali za očekivati je da će u zadnju liniju uskočiti poljski reprezentativac Michal Pazdan – defanzivac koji u Mostar nije ni putovao.

Upitan je nastup Nikolićevog asistenta, Francuza Moulina i to je otprilike to.

Očekivanja?

Poljaci igraju pod imperativom…

“Remi 1:1 jako je opasan rezultat, jer protivnik može zabiti u svakom trenutku. Moramo u utakmici ući s pobjedničkim mentalitetom”, izjavio je trener Legije Besnik Hasi.

“Još nismo u top tjelesnoj formi, ali u prvenstvu protiv Jagiellonije smo bili bolji nego u prethodne dvije utakmice. Popravljamo se, uzvrat u utorak dočekat ćemo spremniji”, dodao je.

Mostarci nemaju što izgubiti…

“Legia je kvalitetan protivnik u što se uvjerili već u Mostaru. Imali su četiri igrača na Europskom prvenstvu i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti”, kazao je strateg Plemića Vinko Marinović.

Kopirati
Drag cursor here to close