Blühe, deutsches Vaterland!

Večer kad je svih jedanaest Nijemaca pjevalo himnu!

U subotu je svih jedanaest iz početnog sastava, bez iznimke, zajednički pjevalo treću strofu pjesme Deutschlandlied, koja je nakon Drugog svjetskog rata službeno uzeta za njemačku himnu.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2018. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački Bild piše kako odavno nije bilo toliko himne na usnama njemačkih reprezentativaca kao u subotnjoj utakmici protiv Švedske.

Nije jasno na koje igrače iz ranijih sastava Elfa aludira Bild, ali je očito kako neki od reprezentativaca ne pjevaju dok se himna intonira. Međutim, u subotu je svih jedanaest iz početnog sastava, bez iznimke, zajednički pjevalo treću strofu pjesme Deutschlandlied, koja je nakon Drugog svjetskog rata službeno uzeta za njemačku himnu.

U sastavu su bili: Boateng, Werner, Rüdiger, Rudy, Kroos, Reus, Kimmich, Draxler, Müller, Hector i kapetan Neuer.

Poznato je da primjerice Mesut Özil ne pjeva sa suigračima dok se svira njemačka himna. Njemački reprezentativac turskog porijekla nedavno je objasnio da on uči (moli) dok svira himna i vjeruje kako na taj način priziva božju pomoć svojoj ekipi.

Sami Khedira, koji je porijeklom iz Tunisa, također pripada skupini igrača koji ne pjevaju njemačku himnu.

Özil i Khedira protiv Švedske su sjedili na klupi, dok su na prethodnoj utakmici protiv Meskika obojica bili u početnom sastavu.

Interesantno je da je na Svjetskom prvenstvu 1990. godine Franz Beckenbauer uveo obvezu pjevanja himne, ali javnost je ostala podijeljena u vezi s tim.

Kopirati
Drag cursor here to close