Liga prvaka

Već četiri godine Suarez ne uspijeva prekinuti svoj crni niz

Suarez je protiv Borussije imao sjajnu priliku za prekid vlastitog crnog niza, ali nije uspio. Od njegovog posljednjega pogotka u gostima u Ligi prvaka prošle su već pune četiri godine.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2019. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Mundo Deportivo / Luis Suarez

Španjolski prvak Barcelona je sinoć na startu Lige prvaka u Dortmundu s Borussijom odigrala 0:0 i može biti presretna bodom jer su domaćini promašili jedanaesterac i pogodili prečku.

Jedinu veliku šansu za Barcu imao je Luis Suarez u 48. minuti, kad je probio lijevu stranu i pokušao zabiti skoro iz mrtvoga kuta, ali domaćine je spasila fantastična reakcija golmana Burkea.

Suarez je tako imao sjajnu priliku za prekid vlastitog crnog niza. Od njegovog posljednjega gola u gostima u Ligi prvaka prošle su već pune četiri godine.

Barcelona je 16. rujna 2015. u 1. kolu grupne faze gostovala na Olimpicu kod Rome, a u vodstvo ju je doveo Suarez. Završilo je 1:1, a to je do danas ostao posljednji Urugvajčev gol u Ligi prvaka koji nije postigao na Nou Campu.

Od tada je odigrao 19 utakmica u gostima u Ligi prvaka, a najbliže prekidu tog crnog niza bio je ovog proljeća na Old Traffordu, kad mu je UEFA prvo pripisala gol, ali naknadno ga registrirala kao autogol Lukea Shawa, piše Index.hr.

Iduću priliku imat će 23. listopada kad Barca igra u Pragu protiv Slavije. Ili će Suarez prekinuti niz, ili će ga zaokružiti na 20 utakmica.

Ni na Nou Campu Suarez ne briljira u Ligi prvaka. U posljednje tri sezone postigao je samo pet golova u tom natjecanju, nakon što je u prve dvije 15 puta bio strijelac.

Kopirati
Drag cursor here to close