Kvalifikacije

Hrvatska važnim bodom u Rusiji zadržala vrh skupine

Nogometaši Hrvatske odigrali su na stadionu Lužnjiki utakmicu bez pogodaka na gostovanju kod Rusije u Moskvi, u utakmici 4. kola skupine H Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2021. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i Rusija odigrali su 0:0 u 4. kolu kvalifikacijske skupine H.

Vatreni su ostali prvi skupini sa sedam bodova koliko ima i druga Rusija, a odgovarao im je i rezultat utakmice Slovenija - Slovačka koja je završila 1:1.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u nastavak je kvalifikacija krenuo sa znatno izmijenjenom momčadi u odnosu na onu s EURA, u konkurenciji nije bilo Brekala, Petkovića, Rebića, Badelja i Vrsaljka, zbog ozljeda su otpali kapetan Modrić i Budimir, a zbog kartona pravo nastupa nije imao niti Vida, pa je uoči početka utakmice u Moskvi bod bio vrlo prihvatljiv.

Dakako, i Rusija je u odnosu na EURO uvelike izmijenila sastav, novi izbornik Valerij Karpin je pomladio sastav koji je izgledao vrlo neuigrano te je velikim dijelom susreta izgledalo kako su oba sastava zadovoljna bodom. Takav pristup donio je siromašnu predstavu bez pogodaka.

Ipak, bilo je nekoliko izglednih prilika, ali oba vratara bili su sigurni svih 90 minuta.

Najbolji hrvatski igrač u Moskvi Kovačić u drugoj je minuti sudaččke nadoknade još jednom krenuo u slalom kroz rusku obranu, no otišao je previše ukoso pa njegov udarac nije pogodio okvir gola.

Za Hrvatsku je na poziciji lijevog braniča zaigrao Borna Sosa, koji je još ljetos bio u velikoj nemilosti domaće javnosti jer je želio zaigrati za Njemačku. Sosa je pokazao nešto više sigurnosti od kolege na desnoj strani, Josipa Juranovića.

Ozljede su u ovom dijelu kvalifikacija Vatrene pratile u stopu. Prvo je Ćaleta-Car upao u početni sastav protiv Rusije u posljednji trenutak, umjesto Gvardiola, koji se ozlijedio na zagrijavanju, ali se pred kraj utakmice ozlijedio i stoper Marseillea te je na teren umjesto njega morao Škorić.

Sljedeću utakmicu Hrvatske će odigrati u Bratislavi kod Slovačke, u subotu, 4. rujna, s početkom u 20.45 sati.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

Velika gužva u hrvatskoj skupini

Osim remija Rusije i Hrvatske u Moskvi, odigrane su još dvije utakmice četvrtog kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U Ljubljani su Slovenija i Slovačka odigrale 1:1 nakon što su gosti imali vodstvo.

Robert Boženik je u 32. minuti matirao Jana Oblaka, ali 10 minuta kasnije Sosedi su uspjeli poravnati preko bivšeg igrača Dinama Petra Stojanovića.

Utakmica Malta - Cipar završila je rezultatom 3:0, a treba reći kako su Maltežani sve golove postigli u situaciji s igračem više.

Costas Soteriou je dobio dva žuta kartona te je u 40. minuti morao u svlačionicu. Brojčanu prednost Malta je uspjela kapitalizirati već prije odlaska na odmor, u 44. minuti je Cain Attard pronašao put do mreže.

Tek što se krenulo s centra u drugom dijelu Joseph Mbong je povećao maltešku prednost, a konačnih 3:0 postavio je Attard svojim drugim golom u 54. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close