Vatreni na kiši

Vatreni trebaju pobjedu, a Zlatko Dalić je složio ratničku momčad

I Hrvatska i Švedska nakon prva dva kola na kontu imaju nulu, a pokraj stopostotnih Portugala i Francuske teško da mogu proći skupinu, pa im ostaje bitka za treće mjesto i ostanak u elitnom društvu.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2020. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski mediji naglašavaju  kako Švedska večeras mora pasti za ostanak Vatrenih u elitnoj Ligi nacija.

U kišom okupanom i potresom nakrivljenom Maksimiru, ujedno jednom od najlošijih (afirmiranih) stadiona na svijetu, Dalić će Šveđanima suprotstaviti ratničku postavu.

I Hrvatska i Švedska nakon prva dva kola na kontu imaju nulu, a pokraj stopostotnih Portugala i Francuske teško da mogu proći skupinu, pa im ostaje bitka za treće mjesto i ostanak u elitnom društvu.

Tko upiše četiri boda u dva međusobna ogleda, imat će velike šanse biti makar treći. Zbog toga je za Vatrene jako bitno večeras pobijediti. Remi ili još gore poraz uvelike bi im otežali situaciju jer Šveđanima ostaje uzvrat na domaćem travnjaku.

Kiša u Zagrebu pada cijeli dan pa se lako može zaključiti da će teren biti dosta težak, možda i na rubu regularnosti. Logika kaže da na travnjaku nema mjesta za igrače koji nisu sto posto spremni.

Zlatko Dalić neće večeras moći koristiti napadača u najboljoj formi, Andreja Kramarića, koji je vuče ozljedu aduktora i još uvijek osjeća bolove.

Izvjesno je pak da će stoperski par sačinjavat Domagoj Vida i Dejan Lovren. Dalić ih u važnim utakmicama ne voli razdvajati u kakvoj god formi bili.

Marcelo Brozović i Luka Modrić tvorit će dvojac zadnjih veznih u formaciji 4-2-3-1. Lijevo će biti Perišić, a desno najvjerojatnije Josip Brekalo. Bruno Petković trebao bi pritiskati Šveđane s pozicije središnjeg napadača. Iza njega bit će vrlo dobri Nikola Vlašić.

Stoga bi hrvatska postava mogla ovako izgledati: Livaković – Uremović, Vida, Lovren, Melnjak (Barišić) – Brozović, Modrić – Brekalo, Vlašić, Perišić – Petković.

Kopirati
Drag cursor here to close