Grandiozni doček

Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi

"Nemam riječi. Nismo u Rusiji igrali za sebe, nego za obitelj, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, u dijaspori, i za naše branitelje", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2018. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S posebnim uzbuđenjem u glavnom gradu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, dočekao se povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, a kapetan Vatrenih Luka Modrić proglašen je najboljim igračem turnira. 

Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Jelačića trajao je pet i pol sati, a svo to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali. 

Više od 120.000 ljudi otpjevalo je 'Lijepu našu', a potom su na scenu došli Mladen Grdović i nogometaši. Naravno, cijeli trg je pjevao 'Nije u šoldima sve'.

"Hvala vam svima, proveselite se večeras", poručio je pozornice Ivan Perišić.

"Bit će fešta u Bednji, kao i u cijeloj Hrvatskoj", poručio je Andrej Kramarić.

"Mislim da je večeras jako teško pričati. Puno je ljepše gledati i uživati. Hvala što ste prepoznali da smo ostavili srce u Rusiji. Neka ova večer i SP ostanu svima nama u najljepšem sjećanju. Iznad svih - Hrvatska!", rekao je Šime Vrsaljko.

"Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali i vama. Vi ste svjetski prvaci", rekao je Mateo Kovačić i zapjevao Thompsonovu "Pukni puško".

"Neću dužiti, volimo vas, hvala na svemu. Pridruži mi se Mandžo", rekao je Domagoj Vida i poveo pjesmu.

"Nismo ovo očekivali, kapa do pada. Uživajmo svi skupa večeras", rekao je Danijel Subašić.

"Ostvarili smo naš san", rekao je Luka Modrić i pozdravio navijače, zahvalio im i zapjevao uz podršku publike: "Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati".

Navijačima se obratio i Ante Rebić: "Ja nisam od velikih riječi, hvala na prekrasnom dočeku, ponosni smo na vas, uživajmo svi".

Marcelo Brozović je dodao: "Dobra večer Hrvatska. Hvala što ste došli u ovakvom broju, nismo to očekivali. Nadamo se da nije zadnji put".

Dejan Lovren je uzeo mikrofon i rekao: "Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti". A onda je zapjevao Thompsonovu "Lijepa li si".

Pred navijače je izašao i Zlatko Dalić, a onda su igrači podigli i nekoliko puta bacili u vis.

"Nemam riječi. Nismo u Rusiji igrali za sebe, nego za obitelj, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, u dijaspori, i za naše branitelje. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe", rekao je Dalić.



Policija procjenjuje da se na Trgu bana Jelačića okupilo oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close