Ostali bez prava prijenosa

''Vatrene'' i ''Zmajeve'' nećemo gledati na državnim televizijama

Svi ljubitelji nogometa na području bivše države prijenose Eura 2020. godine, kao i kvalifikacija te Liga nacija, pratit će preko iste TV kuće
Sport / Nogomet | 29. 11. 2017. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sport Klub prenosit će utakmice Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine kao i kvalifikacije za spomenuti EURO te utakmice novooformljene Lige nacija i to za područje BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

HRT i BHRT su tako nakon dugi niz godina izgubili pravo prenositi ''Vatrene'' odnosno ''Zmajeve. UEFA je prihvatila ponudu United Media koji će tako prenositi spomenute utakmice za sve države bivše Jugoslavije.

''Hrvatska radiotelevizija nije jedini javni medijski servis koji nije izborio pravo prijenosa za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Razlog tomu je sve veća komercijalizacija sporta te posljednjih godina sve prisutniji trend da kabelske televizije izdvajaju sve više iznose za televizijska prava, posebno nogometna, s čime se javni medijski servisi i članice Europske radiodifuzijske unije (eng. European Broadcasting Union – EBU) sve teže nose'', naveli su iz HRT-a.

Ipak, postoji mogućnost da državne televizije otkupe prava prijenosa od Sport Kluba.

Liga nacija igra se od 2018. godine, dok kvalifikacije za EURO počinju u proljeće 2019. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close