Tuzla City

Varešanović: Želimo prvenstvo okončati pobjedom protiv Željezničara

''Ipak želimo prvenstvo okončati na pravi način, tako da ćemo sutra ići na pobjedu. Nadam se da ćemo je ostvariti'', rekao je Varešanović.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2019. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su osigurali ostanak u Premijer ligi BiH, nogometaši Tuzla Cityja konačno mogu igrati bez rezultatskog opterećenja. 

To je na današnjoj konferenciji za novinare rekao i šef stručnog stožera kluba iz Simin Hana Mirza Varešanović, kazavši da, ipak, u susret sa Željezničarom neće ući bez cilja.

 ''Dočekali smo kraj prvenstva ostvarenjem osnovnog cilja, a to je bio ostanak u Premijer ligi. S tim u vezi, želim zahvaliti upravi, svim igračima i ljudima u i oko kluba koji su dali doprinos realizaciji ovog cilja. Što se tiče utakmice sa Željezničarom, iako nema neki rezultatski značaj jer smo status u prvenstvu riješili, ipak želimo prvenstvo okončati na pravi način, tako da ćemo sutra ići na pobjedu. Nadam se da ćemo je ostvariti'', rekao je Varešanović.

Što se tiče nastavka njegove suradnje s klubom, rekao je da je u razgovoru s predsjednikom Azmirom Husićem, prije dolaska na klupu "plavih" razgovarano jedino o ostanku kluba u Premijer ligi.

''U ovom trenutku ne mogu ništa reći o mojoj situaciji, kao i igračkom kadru za sljedeću sezonu. Poslije susreta sa Željezničarom očekujem razgovor o nastavku suradnje. Vidjet ćemo hoće li se interesi poklopiti za nastavak ovog posla u Tuzla Cityju'', zaključio je trener koji je "uskočio" na klupu poslije 20. kola, kada je naslijedio Slobodana Starčevića i klub iz Simin Hana uveo u mirnu premijerligašku luku.

 Nogometaš Nemanja Zlatković, koji je u finišu prvenstva bio vrlo važan „kotač“ u ekipi Tuzla Cityja, pozvao je navijače da pomognu igračima kako bi pobjedom okončali napornu prvenstvenu trku, u debitantskoj sezoni kluba s periferije Tuzle.

 ''Očekuje nas utakmica s atraktivnim protivnikom. S obzirom na to da smo ih pobijedili na Grbavici (3:2), zašto to ne bismo učinili i sutra i na taj način okončali prvenstvo. Sigurno je da nas očekuje jedna lijepa utakmica, te ovom prilikom pozivam sve ljubitelje nogometa da dođu na stadion i podrže nas protiv Željezničara kako bismo pobjedom završili sezonu'', naglasio je Zlatković.

 Utakmica Tuzla City - Željezničar igra se sutra na stadionu Tušanj u Tuzli od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close