Zmajevi pod kamerama

VAR tehnologija stiže na bh. nogometne terene

Gledatelji u BiH će prvi put uživo na djelu vidjeti korištenje česti kritizirane tehnologije 26. ožujka, kada je zakazan polufinalni duel sa Sjevernom Irskom.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2019. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video tehnologija, poznatija kao VAR, koristit će se na utakmicama dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, kao i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e.

Bosna i Hercegovina će u dodatnim kvalifikacijama prvo ugostiti Sjevernu Irsku, a potom, ukoliko pobijedi, dočekati Slovačku ili Republiku Irsku.

Gledatelji u BiH će tako prvi put uživo na djelu vidjeti korištenje česti  kritizirane tehnologije 26. ožujka, kada je zakazan polufinalni duel sa Sjevernom Irskom, javlja Klix.

Za sada još uvijek nije poznato tko će s klupe predvoditi Zmajeve u ključnim utakmicama, a vijest o uvođenju VAR tehnologije svakako će dobro doći zbog bojazni od eventualnih sudačkih pogrešaka.

Inače, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je protivnik VAR tehnologije. Točnije, doslovnom primjenom koja zbog banalnih stvari poništava pogotke.

"VAR sustav ne valja. Ako imate veliki nos mogu vam poništiti pogodak zbog zaleđa. Moj prijedlog će biti da se ne prekidaju napadi i ne poništavaju golovi zbog minimalnog zaleđa od 10 centimetara", kazao je Čeferin.

Kopirati
Drag cursor here to close