Dieter Müller

Vapaj legende: Mijenjajte Jovića, srušit će moj rekord!

"Stvarno sam se preznojio... Kad pomislim na šansu koju je imao prije svog prvog gola, mogao je dostići rekord. Ali, sad sam zadovoljan jer je sve ostalo po starom", izjavio je Dieter Müller nakon što je Luka Jović ipak ostao na ''samo'' pet pogodaka
Sport / Nogomet | 22. 10. 2018. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi nogometaš Luka Jović jedno je od imena koja su obilježila proteklo, osmo kolo u Bundesligi. Njegovih pet golova protiv Fortune oborilo je dva rekorda u Njemačkoj.

Naime, Jović je jedini igrač Eintrachta u povijesti koji je postigao pet golova na jednoj utakmici za taj klub i najmlađi koji je to ikad učinio u Bundesligi.

U trenutku kad je Jović postigao svoj peti pogodak, u svečanoj loži stadiona Eintrachta počeo se znojiti legendarni strijelac Dieter Müller, koji sa šest golova na jednoj utakmici drži njemački rekord.

Bild piše kako je Dieter Müller zagalamio u pravcu klupe Eintrachta riječima "Mijenjajte ga, molim vas!".

Predsjenik nadzornog odbora kluba iz Frankfurta, Wolfgang Steubing, i Dieter Müller zajedno su gledali utakmicu, a onda je golgeterska legenda shvatio kako je malome paljba podešena na rafalnu.

Müller je svoj rekord postigao još 17. kolovoza 1977. godine, kad je kao napadač 1. FC Kölna na utakmici protiv Werdera postigao šest golova u pobjedi od 7:2.

"Stvarno sam se preznojio... Kad pomislim na šansu koju je imao prije svog prvog gola, mogao je dostići rekord. Ali, sad sam zadovoljan jer je sve ostalo po starom. Srećom trener Adi Hütter je Austrijanac pa nije ni znao koja se povijesna šansa ukazala", izjavio je Dieter Müller nakon što je Luka Jović ipak ostao na ''samo'' pet pogodaka.

"Ponekad mladi dečki nakon ovakvih utakmica umisle kako su najveći. Ako ga Hütter zadrži čvrsto na zemlji, mogao bi puno postići, ima sve predispozicije za to", kazao je Müller o mladom Joviću, kojemu je tek 20 godina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic_35) on

Kopirati
Drag cursor here to close