Kreće lov na igrače

Valencija prodaje još igrača da pokrije dug

Klub je u četvrtak objavio lanjski gubitak od 26 milijuna eura, što namjeravaju pokriti novcem od prodaje igrača prije 30. lipnja 2021. godine.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2020. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon velike rasprodaje nogometaša tijekom ljeta, tijekom koje u ostali bez sedmorice prvotimaca, a nisu doveli nikoga, zbog čega su ih žestoko kritizirali navijači i klupski velikani, uprava Valencije je objavila kako želi prodati još igrača.

Klub je u četvrtak objavio lanjski gubitak od 26 milijuna eura, što namjeravaju pokriti novcem od prodaje igrača prije 30. lipnja 2021. godine. Vlasnici kluba tvrde kako bi Valencia mogla bankrotirati zbog utjecaja pandemije ako se ne bi ponašala odgovorno na transfer tržištu.

Šesterostruki španjolski prvaci riješili su se na vrlo ružan način kapetana Danija Pareja, a potom Francisa Coquelina, Rodriga Morena, Ferrana Torresa i Geoffreya Kondogbije, što je dodatno razljutilo trenera Javija Graciju, koji ponudio ostavku i kasnije je povukao nakon što su mu rekli da će morati sam otkupiti ugovor.

Čelnike kluba napao je i klupski velikan Mario Kempes, koji je bio oštar prema vlasniku Peteru Limu i predsjedniku Anilu Murthyju zbog njihovog vođenja kluba.

"Oni ne uništavaju samo momčad, već i klub", rekao je Kempes, svjetski prvak s Argentinom 1978. godine, za španjolsku radio postaju Onda Cero.

Valencia je loše započela sezonu, ali je u nedjelju pobjedila prvaka Real Madrid s 4-1, a Carlos Soler postigao je "hat-trick" iz penala.Soler je jedan od rijetkih preostalih igrača u klubu s potencijalnom prodajnom vrijednošću, zajedno sa španjolskim braničem Joseom Gayom, urugvajskim napadačem Maxijem Gomezom i napadačem Južne Koreje Leeem Kang-inom.

Kopirati
Drag cursor here to close