Primera

Valencia poražena u Granadi: Tri crvena kartona u šest minuta!

U sklopu 16. kola Primere Granada je na svom Estadio Nuevo Los Cármenes svladala Valenciju s 2:1 i tako Šišmiše gurnula u jednu od najvećih kriza posljednih godina.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2020. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šišmiši'' u velikoj financijskoj krizi i nogometnoj krizi i pitanje je što se može poduzeti da se ovaj španjolski velikan iščupa iz nevolja.

Poreaz od Granade 2:1 u 16. kola Primere gurnuo je Valenciju na 16. mjesto uz jednak broj bodova kao i Valladolid koji je prvi u zoni ispadanja.

U 15. minuti nakon lijepe momčadske akcije Granade, Robert Kenedy je zatresao mrežu udarcem iz daljine. No naknadnim VAR pregledavanjem utvrđeno je kako se ranije u akciji Foulquier previše služio rukama i gol je poništen radi prekršaja.

Umjesto toga, poveli su gosti preko Kevina Gameira. Lopta je došla na lijevo krilo prema Čeriševu. Rus se neometano namjestio na centaršut kojim je lijepo pronašao francuskog napadača na drugoj stativi i to je bilo 0:1 u 36. minuti.

Ipak, Valencia ipak nije imala sreće i koncentracije da na pauzu ode s vodstvom. Treća je minuta sudačke nadoknade, Brazilac Kenedy je izveo slobodan udarac s otprilike 25 metara blago iskosa, lopta se odbila od živog zida i neobranjivo mijenja smjer za 1:1.

U 70. minuti je Jason Remeseiro radi drugog žutog kartona nakon spoticanja protivnika morao napustiti igru. No nije to sva nevolja za goste. Već u 73. portugalski reprezentativac Goncalo Guedes biva izbačen izravnim crvenim kartonom radi prigovora.

Već tri minuta kasnije u 76. i domaćini ostaju bez jednog igrača na terenu. Još jedan Portugalac Domingos Duarte dobio je izravni crveni karton radi opasnog spoticanja protivnika u punoj brzini i mogućnosti da izbije u izravnu priliku za gol.

Šišmiši nisu uspjeli spasiti bod jer je u 88. minuti Granada, još uvijek s jednim igračem više na terenu, postigla pobjednički pogodak.

Na desnom je krilu loptu primio Alberto Soro i nabacio lijevom nogom u kazneni prostor. Tamo je glavom odlično reagirao veteran Jorge Molina i donio pobjedu domaćinima.

Molina je s 38 godina i 252 dana postao peti najstariji strijelac u povijesti La Lige.

Kopirati
Drag cursor here to close