La Liga

Nakon 13 godina: Valencia zaustavila Barcelonu s glatkih 2:0

Valencia je zasluženo pobijedila Barcelonu 2:0 u sklopu 24. kola španjolske La Lige. Strijelci su bili Jordi Alba (autogol, 48.) i Maxi Gomez (77.).
Sport / Nogomet | 25. 01. 2020. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Barcelona je nakon dužeg vremena ubilježila poraz

Andalužani su do slavlja stigli pogocima u drugom poluvremenu, a prethodno je Maximilianu Gomezu u 12. minuti vratar Barcelone Ter Stegen obranio jedanaesterac kojeg je skrivio Gerard Pique.

Zanimljivo, ovo je prvi puta u zadnjih pet godina da neki golman Blaugrane zaustavlja kazneni udarac u prvenstvu. Posljednji koji je to uspio bio je Claudio Bravo 2015. godine.

Valencia je povela u 48. minuti autogolom Jordija Albe, a konačnih 2:0 postavio je Gomez u 77. minuti čime se iskupio za neiskorištenu najstrožu kaznu iz prvog dijela.

Barcelona je dominirala posjedom lopte i činilo se da ima potpunu kontrolu nad utakmicom, ali izglednije šanse na ovom susretu stvarao je domaći sastav. Gameiro je pogodio gredu, a Ter Stegen je zatim dvaput sjajnim obranama zaustavljao igrače Valencije.

Jedini koji je nešto pokušavao kod Barcelone bio je Lionel Messi, ali Argentinac nije mogao sam protiv raspoloženih Andalužana.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u 85. minuti utakmice u igru umjesto De Jonga, ali se i on utopio u bezidejnost svojih suigrača.

Prva je to prvenstvena pobjeda Šišmiša nad Kataloncima nakon gotovo 13 godina. Posljednji puta to im je za nogom pošlo u veljači 2007. godine.

Novi trener Katalonaca Quique Setién je tako nakon pobjede protiv Granade (1:0) u prvenstvu i teško izborene pobjede protiv niželigaša Ibize (2:1), protiv koje je prošla kontroverznim penalom u Kupu kralja, stigao i do prvog poraza na klupi Katalonaca.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close