Slavlje protiv Australije

Vahin Japan četvrti osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu

Sport / Nogomet | 31. 08. 2017. u 13:51 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Japana, čiji je izbornik Mostarac Vahid Halilhodžić, postala je četvrti sigurni sudionik Svjetskog prvenstva koje će se održati od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. godine u Rusiji.

Japanci su u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine B završnog kruga azijske zone kvalifikacija na svom terenu u Saitami svladali Australce sa 2:0 (1:0) i tako osigurali prvo mjesto u skupini, prenosi Hina.

Pogotke koji su Japanu osigurali šesti uzastopni nastup na SP-u postigli su Takuma Asano (41) i Yosuke Ideguchi (82).

Kolo prije kraja kvalifikacija Japan ima 20 bodova, četiri više od druge Saudijske Arabije i treće Australije.

Japan se tako pridružio domaćinu Rusiji, Brazilu i Iranu koji su još ranije osigurali nastup na SP-u.

Nastup na SP u Rusiji osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje skupine završnog kruga azijskih kvalifikacija pa će se tako u utorak Saudijska Arabija i Australija boriti za drugo mjesto u skupini B koje vodi u Rusiju, dok će trećeplasirana reprezentacija morati prolazak tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

U tom posljednjem kolu Saudijska Arabija će ugostiti Japan, a Australija će na svom terenu igrati protiv Tajlanda. Kako Saudijska Arabija ima za dva gola bolju razliku pogodaka od Australije, jasno je kako Australija za izravni plasman u Rusiju mora računati na pomoć Japana, a ukoliko Saudijska Arabija pobijedi u utorak, tada Australija treba svladati Tajland s tri pogotka većom razlikom nego što bi Saudijska Arabija pobijedila Japan.

U skupini A azijskih kvalifikacija Iran je osigurao prvo mjesto dva kola prije kraja sa 20 bodova, a za drugo mjesto se bore Južna Koreja koja ima 13 i Uzbekistan koji ima 12 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close